Linn kinkis Euroopa meistrile maad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohe terviseraja kõrval asuval kinnistul, mille Kaspar Taimsoo kingiks sai, on praegu võsa ja heinamaa. Sportlane loodab, et mõne aasta pärast õnnestub tal sinna maja rajama hakata.
Kohe terviseraja kõrval asuval kinnistul, mille Kaspar Taimsoo kingiks sai, on praegu võsa ja heinamaa. Sportlane loodab, et mõne aasta pärast õnnestub tal sinna maja rajama hakata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Artikkel ilmus 27. septembri «Sakala» paberväljaandes

Viljandi volikogu otsustas eile kinkida tänavu teist korda Euroopa meistriks tulnud sõudjale Kaspar Taimsoole Männimäel tüki võsast heinamaad, kuhu ta saaks endale kodu rajada.

Elamumaa asub Männimäel, kohas, kuhu linnajuhid on aastaid kavandanud elamurajooni. Esialgu on seal heinamaa, võsa ning Nõukogude armeest jäänud hooned, kuid tulevikuplaanides peaksid sinna kerkima nii eramud kui kortermajad.

Kaspar Taimsoole kingitud 1350 ruutmeetri suuruse kinnistu aadress on dokumentide järgi Vaikuse tänav 17 ning selle võis ta endale ise valida. Sportlane on ka esimene, kes tulevases elurajoonis endale krundi sai. Maakinkimise ettepaneku tegi linnapea Loit Kivistik.

Praegu Pärnus korteris elav Taimsoo ütles, et esimesed plaanid on majaehituse kohta tehtud. «Järgmise kahe aasta jooksul seda ehitama hakata ei saa,» tunnistas ta. Tulevane elurajoon on alles välja kujundamata ning eramut ei ole võimalik rajada enne, kui linn on Järveotsa rajooni taristu ehitanud.

«See on väga suur asi,» lausus Taimsoo saadud kingi kohta. «See krunt võib suuresti ära määrata selle, kuhu ma tulevikus elu kavandan.»

Viimased paar aastat on Taimsoo elanud Pärnus. «Et treener ja enamik koondise liikmeid elavad Pärnus, siis tahes-tahtmata liiguvad sinna ka teised, kes koondisesse saada soovivad,» selgitas ta. «Võib-olla tulevikus, kui Viljandi järvel on sõudmisrajad ning koondise peamine treening­baas on siin, on minu elu ka tunduvalt enam Viljandiga seotud.»

Kaspar Taimsoo on esimene inimene, kellele Viljandi on elamukrundi kinkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles