Viljandi arstid liituvad streigiga teisel nädalal

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi arstide liidu vanema Tiidrek Koemetsa sõnul sõltub kavandatava meditsiinitöötajate streigi alustamine ja selle kestus sotsiaalministri otsustest.
Viljandi arstide liidu vanema Tiidrek Koemetsa sõnul sõltub kavandatava meditsiinitöötajate streigi alustamine ja selle kestus sotsiaalministri otsustest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus
20. septembri «Sakala» paberväljaandes


Viljandi arstide liidu vanem ei pea sugugi võimatuks, et 8. oktoobril algab siinse haigla polikliinikus tööseisak, ehkki selleks peavad Tartu ja Tallinna haiglate arstid enne seitse päeva streikima.

«Tõenäosus, et streik Viljandisse laieneb, on suur ja sõltub peamiselt sotsiaalministri tegevusest,» sõnas Viljandi arstide liidu vanem Tiidrek Koemets. Kui pikaks streik üleüldse võiks kujuneda, selle üle ta spekuleerida ei tahtnud.

Praeguse kava kohaselt alustavad arstid ja tervishoiutöötajate kutseliitu kuuluvad haiglatöötajad streiki 1. oktoobril. Siis peaks seiskuma töö Tallinna ja Tartu suurte haiglate ambulatoorses osas. Kui esimese nädalaga soovitud tulemusi ei saavutata, laieneb streik suurte haiglate statsionaarsetesse osakondadesse ning väikestesse üldhaiglatesse. Teiste seas kavatsevad streikida Viljandi arstid.

Tervishoiutöötajad nõuavad arstidele 20-protsendilist ning õdedele ja hooldajatele 40-protsendilist palgatõusu. Tervise arengu instituudi andmetel oli Eesti arsti keskmine brutokuupalk mullu 1700 eurot. Õel või ämmaemandal oli see 870 ning hooldustöötajal 500 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles