Linn peab aastapäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastikuregistri andmeil elas 1. augustil Viljandi linnas 19 044 inimest.
Rahvastikuregistri andmeil elas 1. augustil Viljandi linnas 19 044 inimest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval täitub Viljandil 729 aastat linnaõiguste saamisest ja sel päeval sünnib raekoja läheduses nii mõndagi, mida on võimalik näha ja kuulda tasuta.

Sakala keskuse kultuuritöö projektijuhi Sirje Fedjuki sõnul ei tule pidu nii suur, kui algul plaaniti, sest töökollektiiv on värske ning korraldamiseks jäi vähe aega. «Peamine on teha linnarahvale tore pidu,» sõnas ta.

Kella 13—16 on võimalik nautida muuseumi ekspositsiooni ning uudistada vanast veetornist avanevat vaadet. Kell 13, 14 ja 15 viib giid huvilised raekojaga tutvuma.

Kell 15 algab raekoja pargis Arsise kellade ansambli kontsert, mille kuulajatele pakutakse vaarikavarreteed. «Pajas keedetud vaarikavartel on võlusõnad juures,» ütles Fedjuk lõbusalt.

«Arsise ansambel sai kutsutud, sest kõhutunne ütles, et see muusika võib midagi pakkuda ka lastele,» ütles asutuse teine kultuuritöö projektijuht Triin Laas.

Kontsert kestab ligi tund aega ning Fedjuki sõnul ei võimaldaks ilm sügisesel pärastlõunal  ilmselt kauem väljas viibidagi. Tulijatel soovitas ta kaasa võtta keebi, et vihm ei segaks muusika nautimist. Raekoja parki mahub tema hinnangul üle poole tuhande pealtvaataja.

Fedjuk lubas, et tulevase juubeliaasta pidustused on märksa suuremad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles