Kolme Balti riigi heitjad võtavad mõõtu Karksi-Nuias

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldajad kiidavad heitealade Balti maavõistlusele minevat Eesti koondist. Sportlaste hulka kuulub Viljandimaalt pärit, tänavu olümpiamängudel võistelnud odaviskaja Risto Mätas. Foto on tehtud «Kuldliiga» etapil.
Korraldajad kiidavad heitealade Balti maavõistlusele minevat Eesti koondist. Sportlaste hulka kuulub Viljandimaalt pärit, tänavu olümpiamängudel võistelnud odaviskaja Risto Mätas. Foto on tehtud «Kuldliiga» etapil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 21. septembri «Sakala» paberväljaandes

Laupäeval koguneb Karksi-Nuia Kitzbergi gümnaasiumi staadionile ligi kaheksakümmend Eesti, Läti ja Leedu sportlast, et võistelda teisel heitealade Balti maavõistlusel.

Staadionil näeb välissportlasi harjutamas tegelikult juba täna. Võistluste peakohtunik Tiit Aru teadis rääkida, et selleks on plaanitud õhtupoolik.

Seda, kui varakult Eesti koondislased kohale jõuavad, Aru öelda ei osanud. «Nemad võivad ka võistluspäeval saabuda,» sõnas ta.

Kõige suurem koondis on Leedul — 28 atleeti. Eestlasi on kirja pandud 26, neist 14 meest ja 12 naist. Lätlasi oli eile nimekirjas 23.

Eesti kergejõustikuliidu võistluste korraldaja Silvi Kask ütles, et lõunanaabritelt on veel täiendust oodata. «Lätlastel on odaviskajate kohad täiesti tühjad ja vasaraheites on ka auke,» tähendas ta.

Lõplik osalejate arv võib selguda alles võistluspäeval. «Neil on õigus võtta sportlasi juurde ja meie saame numbrid anda ka kohapeal,» lausus Kask.

Nimekaid tegelasi Lätist ja Leedust tema sõnul tulemas pole. «Meie omad on tuntumad. Usun, et karikaid peaks koju ka jääma,» ütles Kask ja tõi välja, et Eesti koondisse kuulub näiteks Raigo Toompuu ja tulevane tubli kettamees Martin Kupper.

Naiste arvestuses heidab vasarat Maris Rõngelep, kes on praegune selle ala Eesti rekordi omanik.

«Eestlastel on väga ilus koondis ja Viljandimaalt on ka tublid tegijad väljas,» sõnas Kask.

Tiit Aru oli samuti seisukohal, et siitkandi sportlastel on head võimalused esikolmikusse pääseda. «Oda tuleb viskama minu vana trennipoiss Risto Mätas, kes käis olümpialgi,» lausus Aru. Ta nimetas viljandimaalastest veel kettaheitjat Kätlin Tõllassoni ja tänavusi Eesti vasaraheite meistreid Martin Lehemetsa ja Kati Ojalood. «Järvamaalt pärit Lisette Liivrand on ka üks kõvemaid tegijaid,» sõnas ta.

Võistluse ajakava leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles