Maaliinibussidega sõitvad õpilased saavad kiipkaardid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maapiirkondade õpilased sõidavad alates oktoobrist bussides nimeliste kiipkaartidega.
Maapiirkondade õpilased sõidavad alates oktoobrist bussides nimeliste kiipkaartidega. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maapiirkondade õpilased sõidavad alates oktoobrist bussides nimeliste kiipkaartidega.


Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhi Kaupo Kase sõnul tuleb tähele panna, et see info puudutab Viljandimaa maapiirkondade õpilasi ja neid linnaõpilasi, kes sõidavad kooli, koju, huviringidesse ja mujale maaliinibussiga.

Kiipkaardi väljastab omavalitsus koostöös kooliga. Praegu valmistab Viljandi maavalitsus neid koos bussifirmadega ette. Kõik nimekirjad on koolidest laekunud ning kiipkaardid saavad valmis arvestusega, et enne 1. oktoobrit jõuavad omavalitsused need õpilastele ka välja jagada.

Kase sõnul kiipkaart sõidupiiranguid õpilasele kaasa ei too. «Kiipkaardi kasutamise õigus rakendub koos õpilaspileti või ID-kaardiga, mis on pildiga dokument ning kinnitab kiipkaardi kasutaja isikut. Õpilastele on sõit tasuta nagu ennegi,» selgitas ta.

Bussi sisenedes tuleb õpilasel kiipkaart seadmes registreerida.

Kaartide kasutuselevõtt võimaldab teada, kui palju ja millistel aegadel bussides tegelikult inimesi sõidab. «Õpilaspileti kasutamisest ei jäänud vajalikku jälge ning see ei võimaldanud koguda transpordikorralduse analüüsimiseks hädavajalikke andmeid,» põhjendas Kaupo Kase süsteemi uuendamise vajalikkust.

Viljandi linnalähiliine numbritega 2, 2A, 6, 6-1, 7 , 9 ja 10 kõnealune soodustus ei puuduta.

Kiipkaardid kehtivad õppeaasta lõpuni ehk 2013. aasta suveni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles