Metsavend jõudis lõpuks perekonna hauaplatsile

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Sakala maleva mehed kandsid kirstu metsavend Hans Subi säilmetega perekonna hauaplatsile Suure-Jaani kalmistul. Rohelises jakis on Hans Subi vennapoeg Harri Subi, kelle eestvedamisel ümbermatmine teoks sai.
Kaitseliidu Sakala maleva mehed kandsid kirstu metsavend Hans Subi säilmetega perekonna hauaplatsile Suure-Jaani kalmistul. Rohelises jakis on Hans Subi vennapoeg Harri Subi, kelle eestvedamisel ümbermatmine teoks sai. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeva õhtupoolikul sängitati Suure-Jaani kalmistu mulda metsavend Hans Subi, kes oli tapetud ning oma kodutalu sissesõidutee äärde nõmmikusse tähiseta kalmu maetud täpselt 67 aastat tagasi.

Hans Subi läks koos kaaslastega 13. septembril 1945 päästma Nõukogude hävituspataljoni ja miilitsate kätte vangi langenud kohalikke mehi. Puhkes tulevahetus ning Subi langes oma kodutalu lähistel Sinika raba peal. See koht asub praeguses Rääka külas. Hans Subi oli ainult 26-aastane.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles