Viljandis avatakse parkuuriväljak

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Valuoja orus avatakse Lõuna-Eesti esimene parkuuriväljak.
Viljandis Valuoja orus avatakse Lõuna-Eesti esimene parkuuriväljak. Foto: Madis Luik

Reedel kell 12 avatakse Viljandis Valuoja orus Lõuna-Eesti esimene parkuuriväljak, kus juba laupäeval kell 11 leiab koos Soome, Läti ja Eesti professionaalidega aset ühistreening «Parkour Jam».

Kahepäevast sündmust viivad läbi Soome Parkour Akatemia parimad tegijad koos Läti ja Eesti harrastajatega. Kohapeal tutvustatakse parkuuriväljakut ja sellel olevaid seadmeid. Liskas pakutatakse huvilistele töötubasid, kus on võimalik parkuurimist proovida.

Kohal on spordiklubi VivaSport Fitness tegevjuht, mittetulundusühingu Dancecall asutaja ja treener Liisa London ning Viljandi sõudeklubi sõudmistreener Raimo Pull, kes on läbinud esmase väljaõppe ja saanud koolituse Soomes Parkour Akatemias, et viljandlastele ja külalistele parkuurimist laiemalt tutvustada.

Valuoja oru parkuuriväljaku on rajanud Fixman Eesti, kes on väljakuid tootnud Soome firma Lappset Groupi esindaja Eestis. Väljak rajati kunstmurule, seetõttu on see turvaline ja vastavuses Euroopa ohutusstandarditega.

Avamisel osalevad ka Viljandi linnapea Loit Kivistik, projekti rahastamisele kaasa aidanud riigikogu liikmed ning Fixman Eesti juht Priit Aigro. Kõikidel kaasalööjatel, kes soovivad osaleda töötubades, palutakse riietuda sportlikult. Parkuuritakse iga ilmaga.

Viljandimaalt valitud riigikogu liikmed Kalle Jents, Peep Aru ja Tõnu Juul on aidanud riigieelarvest lisaraha saada ning tänu sellele on Viljandis edukalt laste mänguväljakute arendamise kava järk-järgult ellu viidud. Tänu sellele rajati suvel Paala järve äärde mänguväljak Laev maksumusega 31 000 eurot ja avatakse eritellimusena valminud tänavaparkuuri väljak, mis läks maksma 49 000 eurot.

Parkuur (eesti keeles kasutusel ka parkour, prantsuse keeles parcours, tõlkes takistusrada) on XX sajandi Prantsusmaalt alguse saanud liikumiskunst, mis aitab selle harrastajal läbida eri takistusi. Eestis on parkuur arenenud 2005. aastast, esimene parkuuriväljak avati möödunud nädalal Tallinnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles