Mehaanikute mitteametlikud maailmameistrivõistlused vallutavad Viljandi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu kuuendat korda peetavad mehaanikute mitteametlikud maailmameistrivõistlused, mis on enam tuntud nime MMM all, toovad sügise ühe suurema motofestivali melu tavapärasest võistluspaigast korraks ka Viljandi kesklinna.


5.—7. oktoobrini Viljandi lähedal Holstre-Nõmme krossirajal asetleidva ürituse proloog sõidetakse 5. oktoobri õhtul Viljandis. Atraktiivne vaatepilt on uudistajatele tasuta.

MMM pakub kord aastas motomehaanikutele ning teistele motokrossi ja enduuro huvilistele võimaluse oma oskused proovile panna ja teiste omasugustega võistelda. Nagu eelmistel aastatelgi tahavad korraldajad tuua rajale ka noored krossisõitjad.

Mullu üllatasid korraldajaid sõitjaid ja publikut ööenduuroga ning paljude teiste võidukihutamiste kõrval on Holstre-Nõmme motokrossirajal enduuro kavandatud veelgi võimsamana tänavugi.

Kolm päeva kestva motopeo Viljandis sõidetav proloogki on veidi enduurolik. Vabaduse platsilt lauluväljakule suunduvale teele seatakse selle tarvis üles paarisajameetrine takistustega rada. Proloog pole MMM-i osalejatele kohustuslik, kuid annab eelise laupäevastes startides. Samal ajal rõhutavad korraldajad, et raja läbimise meetod on vaba, ratast võib kas või käekõrval lükata, ning enne saab ka pisut takistustest üle- või möödaminemist harjutada.

Neile, kes stardivad Holstre-Nõmmel peetaval enduurol, on proloog esimeseks katseks. Jagunemine käib masinaklasside ja taseme alusel, midagi leidub nii hobiratturitele kui proffidele.
Enduurosõit algab laupäeval kell 17 ja rada suletakse kaks tundi hiljem. Pärast seda kinnitavad profid endale ja ratastele külge tuled ning lähevad pimeduses veel neljaks ringiks metsa.

Mullusega võrreldes on tänavusel MMM-il uuendusi veelgi. Laupäeval kell 12 stardivad Holstre-Nõmme raja lähistelt oma viimasele meistrisarja etapile motoorienteerujad, kes on tagasi kella kuue-seitsme ajal õhtul. Pühapäeval sõidetakse hooaja viimane Honda Racingu motokrossikarikasarja etapp. Samuti on pühapäeval juba traditsiooniks kujunenult rajal retro klassi sõitjaid, kelle seas on seekord palju soomlasi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles