Inspektor hakkab Viljandi tarbijaid kaitsma Tartust

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi- ja Jõgevamaa tarbijakaitseamet kolib Viljandi Vabaduse platsilt ära ja siinne inspektor Aivar Rosma läheb tööle Tartusse. Tarbijakaitseametid koonduvad oktoobrist Tallinna, Jõhvi, Pärnu ja Tartu.
Viljandi- ja Jõgevamaa tarbijakaitseamet kolib Viljandi Vabaduse platsilt ära ja siinne inspektor Aivar Rosma läheb tööle Tartusse. Tarbijakaitseametid koonduvad oktoobrist Tallinna, Jõhvi, Pärnu ja Tartu. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus
1. septembri «Sakala» paberväljaandes


Edaspidi pole kaitset otsivatel Viljandi tarbijatel enam asja Vabaduse platsi majja number kuus, kus seni inspektor nende kaebusi kuulas. Oma muret saavad nad kurta infotelefonil.

Viljandimaa tarbijakaitsja kolib oktoobri algul Tartusse. Suurtesse regioonikeskustesse nagu Tallinn, Tartu, Pärnu ja Jõhvi koondamine ootab ees ka teisi väiksemaid tarbijakaitseameti talitusi.

Viljandi maavanem Lembit Kruuse ütles, et pole veel saanud piisavat põhjendust, miks nii tehakse, ning nentis, et kohalikel inimestel on edaspidi kindlasti keerulisem teenust saada. «Niinimetatud suurlinnad hakkavad teenindama väikseid. Töökohad viiakse sinna ja tulevikus sõidaksid sealt inimesed siia meid teenindama, sest Viljandist iga päev Tartusse tööle käia on üsna koormav,» tõdes maavanem.

Viljandi- ja Jõgevamaa tarbijakaitse inspektor Aivar Rosma kavatseb vähemalt esmalt Tartus kätt proovida.

Seni käisid Viljandi tarbijad tema vastuvõtul esmaspäeviti. «Ikka neli või viis tükki oli päevas ja teinekord tulid hädalised ka siis, kui vastuvõtuaega polnud,» rääkis ta.

«Ühegi piirkonna tarbijad kaitsmata ei jää,» lubas tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski-Toomik.

Küsimusele, kelle poole Viljandimaa tarbijad tulevikus pöörduma peaksid, vastas Turetski-Toomik, et koos omavalitsustega on plaanis korraldada teatud päevadel kuus vastuvõttu kõikides maakonnakeskustes.

«Tarbijale midagi väga ei muutu. Pigem muutub asi ametnikule, kes hakkab füüsiliselt mujal tööl käima,» sõnas Hanna Turetski-Toomik.

Tartus olev keskus teeb järelevalvet, lahendab kaebusi ning nõustab tarbijaid nii Tartus kui naabermaakondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles