Statoil ootab taotlusi liiklusväljakute rajamiseks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljadni lasteaed Karlsson avas laste liiklusväljaku 2009. aasta sügisel.
Viljadni lasteaed Karlsson avas laste liiklusväljaku 2009. aasta sügisel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Statoili ja maanteeameti ühise liikluskasvatuseprojektiga «Statoili liiklusväljakud lasteaedadesse» saavad neljandat aastat järjest kümme Eesti lasteaeda liiklusõppeväljaku. Lasteaedade taotlusi oodatakse 15. oktoobrini.


Projekti juurde kuulub ka maanteeameti spetsialistide korraldatav õppepäev, millel lasteaiakasvatajatele tutvustatakse õppeväljaku võimalusi ja antakse juhiseid liiklusõppetegevuseks.

Viljandimaal on varem uue liiklusväljaku saanud Viljandi lasetaiad Midrimaa, Mängupesa ja Karlsson ning Karksi-Nuia ja Leie lasteaed.

Statoil Fuel & Retail Eesti aktsiaseltsi peadirektori Kai Realo sõnul muutuvad laste liikluskasvatus ja lasteaedade üldine olukord Eesti ühiskonnas järjest olulisemateks teemadeks ning jalakäijana liiklusõnnetusse sattunud alla 10-aastaste laste arv on viimase aasta jooksul järsult kasvanud.

Maanteeameti liikluskasvatuse talituse juhataja Urve Sellenbergi sõnul on tuleb laste liikluskasvatust alustada võimalikult vara, sest kooli minnes kasvab jalakäijana liiklusõnnetusse sattunud laste arv hüppeliselt ja on äärmiselt oluline, et lapsed tunneksid juba enne kooli algust liikluse toimimise põhimõtteid ning oleksid võimelised ohutult liiklema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles