Kurjategijad püsivad visalt erakondades

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali väitel polnud tal seni aimu, et tema venda Indrek Toobalit on kriminaalkorras karistatud. Sestap polevat varem tekkinud küsimust, kas too võib erakonda kuuluda või mitte.
Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali väitel polnud tal seni aimu, et tema venda Indrek Toobalit on kriminaalkorras karistatud. Sestap polevat varem tekkinud küsimust, kas too võib erakonda kuuluda või mitte. Foto: Rannar Raba (montaaž)

Kuigi parlamendierakonnad on deklareerinud, et kurjategijatel pole nende liikmeskonnas kohta, leidub parteide nimekirjades kriminaalkorras karistatud inimesi. Värvikaim Viljandimaaga seotud näide on seejuures Keskerakonna peasekretäri vend.

Aastaid valitsust roolinud Reformierakonna põhikirjas pole punkti, mille alusel võiks kuriteos süüdi mõistetud liikmetele pikema jututa sule sappa panna. Samas möönis partei pressiesindaja Silver Pukk, et neil puhkudel, kus liige on oma tegevusega oluliselt kahjustanud erakonna mainet, haarab ohjad aukohus, kes otsustab, kas isik sobib erakonnas jätkama või mitte.

Copy
Tagasi üles