Haiglajuht tahab, et arstid saaksid otsustamises rohkem kaasa rääkida

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Tampere kinnitab, et pole Viljandi haiglat juhtides Reformierakonna soosik, vaid sõltumatu mees, kes tahab maakonnale üliolulise asutuse tulevikku kindlustada.
Priit Tampere kinnitab, et pole Viljandi haiglat juhtides Reformierakonna soosik, vaid sõltumatu mees, kes tahab maakonnale üliolulise asutuse tulevikku kindlustada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus
24. augusti «Sakala» paberväljaandes


13. augustist töötab Viljandi haigla juhatuse esimehena Priit Tampere, kes enne seda oli pikka aega ametis Eesti Energias.

Priit Tampere, mis võis olla see, mis pani haigla nõukogu teid teistele kandidaatidele eelistama?

Võib-olla minu senised töökogemused. Olen eri meeskondadega Eesti Energias ellu viinud mitu suurt muudatust ja projekti ning töötanud kollektiividega, millesse kuulus inimesi kogu maailmast, näiteks Lõuna-Aafrikast, Venemaalt, Rumeeniast ja Prantsusmaalt.

Vedasime ellu projekti, mis muutis kogu Eesti Energia jaemüügi protsessimudelit. Arved on sellest vaid väike osa. Osalesin oma meeskonnaga näiteks Kõu toodete turuletoomises ja eurole ülemineku projektis.

Kui oma ametlikku elulugu hakkasin üle vaatama — ma ei olnud oma kümme aastat seda puudutanud —, sai tunni ajaga kaks lehekülge täis kirjutatud.

Ei tea, kas see on hea või halb, aga suur osa mu lähedastest on seotud meditsiiniga. Minu vanaisa töötas Maarjamõisas ning ema, õde ja naine on arstid. Meie vanem tütar Marianna õpib küll geenitehnoloogiat, aga seegi on meditsiiniga üsna tihedalt seotud.

Ka minul oli arstikutse üks võimalikke valikuid.

Palun nii teilt kui lugejatelt vabandust, et olen teid elektriinseneriks nimetanud. Mis eriala tegelikult õppisite?

Mul on õieti kaks diplomit: maaülikoolis õppisin maainseneriks ja Mainoris ärijuhtimist.

Täpselt samamoodi nagu elektrihariduse puudumine ei takistanud mind Eesti Energias hakkama saamast, ei pea ma meditsiinihariduse puudumist takistuseks haigla juhtimisel, selle organisatsiooni toimimise loogika mõistmisel ja suunamisel.

Loomulikult on kergem alustada, kui tead täpselt, milline on teenuse detailne sisu. See on pluss, aga kindlasti mitte määrav.

Usun, et olen suutnud senise tegevusega näidata: teen oma asju ausalt ja avatult ning selline on olnud ka tagasiside minu eelmistelt meeskondadelt.

Kas teid koondati Eesti Energiast?

Ei (hakkab naerma). Vabaturu ettevalmistus käib täie hooga. Läti ja Leedu ootavad oma järge, suund oleks olnud sinnapoole. Tundsin ennast lahkumisavaldust esitades veidi halvasti, aga ma selgitasin põhjusi ja loodan, et mingit halba maiku äratulekust ei jäänud. Nii on inimesed mulle kinnitanud ka. Viljandisse asumine on ikka isiklikust elust tingitud otsus.

Kas olete Reformierakonna liige?

Ma ei ole mitte ühegi partei liige ja usun, et ei ole seni ühelegi erakonnale andnud põhjust ennast poliitiliselt määratleda. Tahan ka haigla igapäevatöö poliitikast võimalikult kaugel hoida.

Linnalegendidega jätkates: sageli on tark naine see kael, kes pead, see tähendab meest keerab.

Võin öelda mida tahes ja kinnitada, et ma ei aruta tööasju oma lähedastega ega lase ennast neil mõjutada, aga et see tõepoolest nii on, saavad tõestada vaid minu otsused.

Loodan, et inimesed selle peale ei pahanda, kui ma vahel haigla sööklas koos naisega einestan.

Aasta lõpul selgub, kas Viljandi uuele haiglahoonele tuleb Euroopa Liidu raha. Uue maja asukohti on pakutud vist kümne ringis. Kas ka teil on mingi eelistus?

Oleme seda haiglas juba arutanud, muidugi tuleb taas rääkida ka linnaga ja võimalikud asukohad uuesti üle vaadata.

Minuni on jõudnud praegu vähem või rohkem ametlike pakkumistena ikka Musta tee ja Jämejala õunaaed, aga ma ei taha midagi kinnitada ega välistada, sest miski pole veel selge.

Mis Viljandi haiglale mõeldes kõige rohkem muret teeb? Millega peate hakkama saama?

Tahan avatust. See on võib-olla ümmargune sõna, aga soovin, et Viljandi haigla oleks rohkem viljandlastega koos, mitte eraldi mäe otsas. See algab meeskonnast, eelkõige juhtkonnast. Aus ja avatud asjadest rääkimine on nagu vundament, millele on võimalik head ja tublit meeskonda luua.

Avatus algab ka selgusest, milleks ja kellele Viljandi haiglat vaja on. Alles siis, kui see on meile endile selge, on võimalik midagi luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles