Jätkub tervisetoetajate võrgustiku punumine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
40 inimest läbis samalaadse koolituse kevadel.
40 inimest läbis samalaadse koolituse kevadel. Foto: Viljandi maavalitsus

Viljandi maavalitsuse tervisetoa eestvedamisel jätkub maakonnas tervisetoetajate võrgustiku loomine. Selle projekti käigus kavandatud 88-tunnisele tasuta koolitusele saab ennast kirja panna 5. septembrini.


Viljandi maavalitsuse terviseedenduse peaspetsialist Elo Paap rääkis, et projekti «Küla tervisetoetajate võrgustiku loomine Viljandimaal» käigus on kavas maakonnas välja koolitada sadakond terviseteadlikku tavakodanikku ehk tervisetoetajat, kes esindavad eri sihtrühmi. «Koolitusel osalemiseks eelnevat terviseedendamises tegutsemise kogemust vaja ei ole, küll aga eeldame inimestelt huvi selle valdkonna vastu,» lisas Elo Paap.

Esimene rühm paikkonna tervisetoetajaid — peaaegu 40 inimest nii Viljandi maakonnast kui linnast — läbis samalaadse koolituse kevadel. Nad on saanud ka esimesed terviseedendamise kogemused, kui praktilise tööna korraldati maakonna inimestele kaks tasuta tervisepäeva.

Spetsialisti sõnul on tervisetoetajad inimesed, kes tulevikus oskavad oma kodukohas anda infot tervist toetavate eluviiside kohta ja teavad, kuidas suurendada paikkonna heaolu. Samuti on nad edaspidi vabatahtlikena abiks terviseedenduse teavitustöö tegemises ja eri ettevõtmiste korraldamises oma kodukohas.

Projektijuht Marili Lenk ütles, et tuleva aasta veebruari lõpuni kestva projektiga saab teadmisi ja oskusi täiendada sadakond Viljandimaa elanikku vanuses 16—64 aastat. Umbes pooled neist koolitati kevadel ning ülejäänutel algab koolitus septembris.

Tervisetoetajate sügisene 88-tunnine väljaõppekoolitus on plaanis läbida nelja kahepäevase ja ühe ühepäevase õppekorra käigus septembri keskpaigast novembri lõpuni, koolituspäevadeks on reede ja laupäev. Koolitus on tasuta ning see toimub peamiselt Viljandi maavalitsuse õppesaalis Vabaduse plats 6 teisel korrusel.

Koolitus algab 14. septembril ning sellel osalemiseks tuleb huvilistel registreeruda hiljemalt 5. septembriks veebiaadressil http://viljandimaa.ee/tervis/. Samalt veebilehelt saab ka lähemat teavet projekti ja koolituse kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles