Mälestuskivi sai uue sangpommi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval paigaldas kohalik kiviraidur Kalev Pehme sangpommi asemiku kivile.
Kolmapäeval paigaldas kohalik kiviraidur Kalev Pehme sangpommi asemiku kivile. Foto: Alar Karu

Juulis Mustlas maadleja Martin Kleini auks mõneks aastaks avatud mälestusmärk jäi juba nädalaga ilma tsaariaegsest 32-kilogrammisest sangpommist, mis kolmapäeval uuega asendati.

Tarvastu vallavanema Alar Karu selgitust mööda annetas kivile varastatud sangpommi asemiku Olustvere elanik Jüri Raudmets ning selle paigaldas kivile kohalik kiviraidur Kalev Pehme.

14. juulil tähistati Mustlas saja aasta möödumist maadleja Martin Kleini hõbemedalivõidust Stockholmi olümpiamängudel. Selle puhuks nimetati bussijaamaesine plats Martin Kleini platsiks ning demonstreeriti skulptor Mati Karmini loodud purskkaevu-skulptuurikompleksi kavandit.

Seniks, kuni purskkaev valmib, pandi Martin Kleini väljakule ajutine mälestusmärk, mis koosneb tema kodutalu maadelt leitud kivist ning hõbedaseks värvitud sangpommist. Kivisse ning sangpommi puuriti augud ning need kinnitati teineteise külge spetsiaalse liimi ja metallvarda abiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles