Teatritele anti neli halli iludust

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala bussi käis Pärnust ära toomas bussijuht Jüri Nöps.
Ugala bussi käis Pärnust ära toomas bussijuht Jüri Nöps. Foto: URMAS TAUL/ PÄRNU POSTIMEES

Kultuuriminister Rein Lang ulatas eile Pärnu teatri esisel Keskväljakul nelja Eesti teatri esindajale karbikeses võtmed. Sellega käis kaasas suurem kingitus, mis kotti ei mahu — uued bussid.

Paarkümmend aastat vanad teatribussid vahetati energiasäästlikumate vastu kultuuriministeeriumi vahendusel ja selleks vajalik 1,8 miljonit eurot saadi saastekvoodi müügist Jaapani suurkorporatsioonile Marubeni Corporation.

Kultuuriminister möönis, et selliseid vahvaid momente, kui mitu Eesti teatrit nii kalli kingituse saab, ei tule ette ülearu tihti. Lang avaldas lootust, et kingitus tähendab bussijuhtidele puhtamaid käsi ning vähem näitlejate ja produtsentide kartust, kas sõiduk külalisetendusi andma minnes välja veab ja pärast teisest linnast koju saab.

Minister lisas, et busside ostule sekundeerib teinegi tehing Eesti teatrite huvides: mitu teatrit saab täies mahus uue energiat säästva valgustussüsteemi, mida kasutades peaks elektriarvegi olema tuntavalt väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles