Abja linavabriku häärberist saab konverentsikeskus

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projektijuht Meelis Lepa sõnul oli juugendlik häärber nii halvas seisukorras, et esialgu oli raske otsustada, kust tuleks renoveerimist alustada.
Projektijuht Meelis Lepa sõnul oli juugendlik häärber nii halvas seisukorras, et esialgu oli raske otsustada, kust tuleks renoveerimist alustada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaks aastakümmet kasutuna lagunenud Abja linavabriku territooriumil mürisevad taas masinad ning selle taga seisva häärberi juurest kostab saagimist ja kopsimist.

Kunagi Tsaari-Venemaa moodsaimaks peetud linavabrik jäi pärast Eesti taasiseseisvumist tühjaks ning on ümbruskonna mulkidele andnud põhjust pigem häbiks kui uhkuseks. Vähe sellest, et ajahambal on lastud kompleksi punasest tellisest imposantseid hooneid takistamatult pureda, on koht korduvalt omanikku vahetanud ning andnud ainest mitmeks kohtuvaidluseks.

Copy
Tagasi üles