Festival möödus raskete rikkumisteta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei lubab võtta festivali aegu teatud Viljandi piirkonnad ja kellaajad väga tugeva tähelepanu alla.
Politsei lubab võtta festivali aegu teatud Viljandi piirkonnad ja kellaajad väga tugeva tähelepanu alla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis peetud pärimusmuusika festival möödus politseile töiselt, ent väga raskeid rikkumisi korravalvuritel õnneks lahendada polnud. Küll andsid maakonnas nädalavahetuse saabudes tooni joobes juhid.

Nelja päeva vältel käis Viljandi politsei sadakonnal väljakutsel ning tegi kainuskontrolli 683 sõidukijuhile. Avastati 12 alkoholi tarvitanud autojuhti, neist seitse olid kriminaalses joobes. Suure panuse alkoholi tarvitanud sõidukijuhtide väljaselgitamisesse andsid kodanikud, kes edastasid politseile infot võimalike joobes juhtide kohta.

Suuremad vahejuhtumid nädalavahetusel olidki seotud just alkoholijoobes isikutega. Näiteks juhtus Viljandimaal mitu liiklusõnnetust.

Lisaks selgitati välja 22 alkoholi tarvitanud alaealist ning 21 narkootilise aine tarvitamise kahtlusega isikut. Varasemate aastatega võrreldes on avastatud rikkumiste arv jäänud samale tasemele.

Mitu teadet laekus selle kohta, et alkoholi tarvitanud isikud rikuvad öörahu või on jäänud väsimust välja puhkama tänavale. Vajadust mööda saatis patrull osa neist arestimajja kainenema.

Pärimusmuusika festivali ajal tagasid linnas korda Viljandi jaoskonna politseinikud ning nende kolleegid politsei- ja piirivalveametist ning Läti politseist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles