Viljandi järve äärest leiti piinatud kass

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kodutute loomade varjupaik palub abi järve äärest päästetud kassi omaniku leidmiseks.
Viljandi kodutute loomade varjupaik palub abi järve äärest päästetud kassi omaniku leidmiseks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 24. juuli «Sakala» paberväljaandes

Eelmise nädala neljapäeval teatati loomade varjupaika, et Viljandi järve ääres Karja tänavaga külgnevas võsas on nööriga puu külge seotud kass. Kohale sõitnud varjupaiga töötajatele avanes hirmus vaatepilt.

Kass oli puu külge seotud traadi ja heinapallinööri jupiga, mis oli tal kaela verele hõõrunud. Hirmunud kass õnnestus püügipuuriga kätte saada tänu püüdja vilumusele.

Viljandi kodutute loomade varjupaiga juhataja Siiri Mängli sõnul arvati loomakliinikus haavade sügavuse järgi, et loom oli olnud seal mõne päeva. Kassist andis varjupaigale teada eakas naisterahvas, kes oli hiljuti sealt endale koera võtnud.

Siiri Mängli sõnul varjupaiga töötajad püütavaid loomi uinutada ei tohi, seda võib teha ainult veterinaar. «Inimesed arvavad, et oleme nagu inglise loomapolitsei, keda televisioonis näidatakse, kuid see pole nii,» selgitas Mängli püüdja võimalusi. «Meile pole selliseid õigusi antud. Loomad tuleb kätte saada nii, et ise terveks jääksid ja ka loom oleks terve.»

Varjupaika toimetatud umbes aasta vanune isane kass on šokis ning kardab kõike ja kõiki. «Kui keegi on suutnud talle heinapallinööri kaela panna ja sinna umbsõlme peale siduda, ei saa kass tegelikult metsik olla,» nentis Siiri Mängli.

Ta tõdes, et looma omanikku ei ole lihtne leida, sest samasuguseid tumedaid kasse on Viljandis sadu.

«Üks asi on hülgamine, mis on juba piisavalt jube, aga kui inimene looma kinni ka seob, siis selle kohta pole lihtsalt enam sõnu,» andis Mängli mõista teo raskusest.
Varjupaik palub kõigil, kel on andmeid kassi omaniku kohta, anda sellest teada telefoninumbril 523 8626.

Järve äärde jäetud kassi kinnipüüdmist on võimalik näha kõigil inimestel, sest video sellest on internetis. Salvestise tegid varjupaiga töötajad, et näidata oma igapäevatööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles