Viljandi valmistub aasta suurimaks festivaliks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevumäele tulev lava kaunistamisel on kasutatud vanu meeste särke. Kujunduse on teinud kaks kunstnikku ja nende kuus abilist. 
Lavakujundust aitas ehitusmeestel teisipäeva lõuna ajal paika panna üks idee autor, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna juhataja Ave Matsin.
Kaevumäele tulev lava kaunistamisel on kasutatud vanu meeste särke. Kujunduse on teinud kaks kunstnikku ja nende kuus abilist. Lavakujundust aitas ehitusmeestel teisipäeva lõuna ajal paika panna üks idee autor, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna juhataja Ave Matsin. Foto: Marko Suurmägi

Viljandis Vabaduse platsilt lossimägedesse jalutades võib näha, kuidas linnas valmistutakse saabuvaks folgifestivaliks ning mitmel pool käib kibe ehitus- või koristustöö.

Vabaduse platsile tuleb nagu varasematelgi aastatel suur telk, mis saab püsti juba teisipäeva õhtuks. Esimesed puidust aiakesed on kohale toodud ka Jaani kiriku ja lauluväljaku vahele rajatavasse toiduhoovi.

Lossimägede heakorra eest vastutava Kesklinna Parkide töötajad korjasid teisipäeva lõuna ajal festivalialalt kokku prügi ja puuoksi ning tegid viimaseid niitmistöid.

Teisel Kirsimäel ning Kaevumäel tegelesid töömehed aga lavade püstitamisega. Samal ajal töötasid müüride kallal meistrid, kes puhastavad ja taastavad lossimägedes vanu müüre.

Festival algab neljapäeva keskpäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles