Tudengid alustasid pöidlaküüdiga teed Viljandi festivalile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas tudengite igasuvine hääletusvõistlus.
Algas tudengite igasuvine hääletusvõistlus. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval algas Tartust Pirogovi platsilt tudengite igasuvine hääletusvõistlus.

Kaheteistkümnendat korda peetaval võistlusel tuleb segapaaridel nelja päevaga pöidlaküüdiga läbida sadu kilomeetreid Eestis.

Tartu üliõpilaste looduskaitseringi korraldatava võistluse eesmärk on propageerida hääletamist kui loodussõbralikku liikumisviisi ning tuua laiema avalikkuse ette hääletamine ning selle võlud ja ohud.

Võistlusest, mida ootavad nii hääletajad kui autojuhid, võtab sel aastal osa 14 segapaari, enamik on Tartu ülikooli loodusteaduste tudengid, aga osavõtjaid on ka näiteks Itaaliast. Kontrollpunkte paikneb kõikjal Eestis ning neid on 43. Teenida võib ka ka lisapunkte. Võitjaks kuulutatakse hääletajapaar, kes neljapäeval, 26. juulil kell 19 on enim kontrollpunkte läbinud ning jõudnud finišipaika Viljandi folgi rohelise lava juures. Nemad saavad peaauhinna, tänavuse festivali passid, ning rändkarika.

Sellel aastal pööratakse erilist tähelepanu teede ääres näha olevatele röövlindudele ning enim röövlinnuliike kohanud paarile on Eesti ornitoloogiaühing välja pannud binokli.

Koostöös osaühinguga Positium ning Simpeliga saab iga hääletajapaari mobiiltelefoni pideva positsioneerimise abiga jälgida võistlejate liikumist ja fikseerida kontrollpunktide läbimise leheküljel. Täpsem info looduskaitseringi blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles