Lossimägedelt avaneb peagi ilusam vaade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niitmistööd on Viljandi lossimägedes väldanud juba kuu aega ning lõpevad koos suvega.
Niitmistööd on Viljandi lossimägedes väldanud juba kuu aega ning lõpevad koos suvega. Foto: Kenno Soo

Artikkel ilmus täismahus 21. juuli "Sakala" paberlehes
 

Tänavu võetakse Viljandi lossimägede hooldamine ette põhjalikumalt kui eelmistel aastatel. Lossipargi rekonstrueerimise projekti järgi niidetakse nõlvadelt heina ning võetakse maha vaadet varjama kippuv võsa.

Viljandi linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Inga Nõmmiku sõnul on lossimäed loodus- ja muinsuskaitse all ning seetõttu polnud võimalik suuremahulist tööd varem alustada.
«Projekt näeb ette nõlvade puhastamist. Selleks sai linn kooskõlastused keskkonna- ja muinsuskaitseametilt,» selgitas ta.

Nõmmiku sõnul tuuakse hooldustöödega välja mägede reljeef ning avardatakse järvele avanevat vaadet.

Inga Nõmmiku ütlemist mööda korraldatakse lossimägede hooldaja leidmiseks hange iga kolme aasta tagant ning juba teist aastat niidab seal osaühing Kesklinna Pargid.

Osaühingu haljastuse juht Ursula Mikkor nentis, et nõlvad on kehvas seisus. «Hein lausa hallitab altpoolt, samuti on seal palju võsa, kände ning kive.»

Tema sõnul on tihnik kohati nii suureks kasvanud, et trimmeriga sellest enam jagu ei saa. «Töömees võtab saega kõik maha ja järgmisel aastal saab juba trimmeriga kogu ala niita,» arvas Mikkor.

Haljastusjuht selgitas, et lepingu järgi pidi hein olema eilseks lossimägedes niidetud, kuid  mahukad niitmistööd venitavad selle tähtaja suve lõppu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles