Muuseumides käijad saavad mängida

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA turistid Frederick ja Lynda Skinner Heimtali muuseumis.
USA turistid Frederick ja Lynda Skinner Heimtali muuseumis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paljudes Eesti muuseumides kestab kaks nädalat külastusmäng, mis pakub nuputamist kõigile pereliikmetele ning uute teadmiste kõrval võiduvõimalust.

20. juulist 5. augustini vältavas mängus osalemiseks tuleb muuseumitöötajalt küsida flaier. Loosimisel osalemiseks on tarvis saada flaierile tempel vähemalt kahest muuseumist. Templitega flaieriosa, millele on kirjutatud osaleja nimi ja telefoninumber, jäetakse muuseumisse.

Viljandi muuseumis saab mängida otsimismängu, mis innustab süvenema detailidesse. Küsimused rõhutavad huvitavaid pisiasju Viljandimaa ajaloos või toovad esile piirkonnale tähtsaid ajaloolisi isikuid.

Eesti Rahva Muuseumi Heimtali muuseumi tunnuslause on «Issi teab ja emme oskab, lapsed kaasa aitamas». Vanas koolimajas tuleb tihtipeale suvelgi tuju kooli mängida või hiilata teiste ees sellega, mis koolist külge on jäänud. Töölehega muuseumis ringi liikudes saab teada, kellel pereliikmetest on kõige teravam pilk, vahedam mõistus või enim fantaasiat. Võib-olla selgub lõplik tõde hoopis omavahelistes vaidlustes.

Mängus osalevad veel Palamuse Oskar Lutsu kihelkonnakoolimuuseum, Järvamaa muuseum, Mahtra talurahvamuuseum, Kreutzwaldi memoriaalmuuseum, Võrumaa muuseum, Mõniste muuseum, Valga muuseum, Harjumaa muuseum, Iisaku muuseum, Iloni Imedemaa ja Läänemaa muuseum Haapsalus, Ants Laikmaa majamuuseum Taebla vallas, Amandus Adamsoni ateljeemuuseum Paldiskis, Mihkli talumuuseum Saaremaal, Hiiumaa muuseumi Pikk maja, Kassari ekspositsioonimaja, Hiiumaa Mihkli talumuuseum ja Rudolf Tobiase majamuuseum Hiiumaal, Eesti Rahva Muuseumi postimuuseum, Eesti Rahva Muuseum Raadil ja Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja Tartus.

Osalenute vahel loosib iga muuseum välja kaks pääset suveetendusele «Opus Geographicum ehk Naised valitsevad maailma», mida mängitakse augustis Eesti Rahva Muuseumi uue hoone asukohas Raadil. Loosi lähevad ka muuseumide meened. Võitjatega võtavad muuseumid ühendust ning lepivad kokku, kust võidupääsmed või meened kätte saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles