Mees ähvardas Pilistveres Soome noori relvaga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilistvere kirik
Pilistvere kirik Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandimaal Pilistveres ähvardas mees neljapäeval Soome leerilaagri rühmajuhte ja tulistas relvast õhku.

Vahejuhtum leidis aset neljapäeval kella 21 paiku Pilistvere küla läbival peateel, kus segase oleku ja ähvardava käitumisega mees haaras kinni soomlannast leerilaagri rühmajuhi käsivarrest. Tüdrukuga kaasas olnud poiss üritas teda kaitsta, mispeale haaras mees poisist kinni ja surus tema otsmikule püstolitoru.

Et noored ei saanud aru, mida mees tahtis, pakkusid nad talle inglise keeles oma telefone ja raha, kuid neid ründaja ei tahtnud. Peagi saabus kohale teine eesti mees, kes tiris ründaja noortest lahti. Ühe leerilapse kinnitusel tulistas mees nende põgenemist nähes õhku.

Pilistvere koguduse vaimuliku Hermann Kalmuse telefonikõne peale kohale saabunud politseinikud tõid külamaja juurest grilliplatsilt pastoraadi juurde kolm venda, kellest ühes tundsid soomlased ära ründaja. Samas algatasid mehe vennad politseiauto juures rüseluse, mille käigus õnnestus kahtlusalusel põgeneda.

Kalmuse sõnul on kõik 28 laagrist osalevat soomlast juhtunust sügavalt vapustatud ning neist kuus otsustas kohe kodumaale tagasi sõita. Ülejäänud lõpetavad laagri kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles