Omanikud plaanivad Centrumi kaubanduskeskust laiendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Centrumi omaniku sõnul selgub sügisel, kas ja millal kaubanduskeskust laiendama hakatakse.
Centrumi omaniku sõnul selgub sügisel, kas ja millal kaubanduskeskust laiendama hakatakse. Foto: Kenno Soo

Artikkel ilmus täismahus 12. juuli "Sakala" paberlehes

Viljandi linnavalitsus paneb avalikule väljapanekule kahe Tallinna tänava krundi detailplaneeringu, mille järgi need liidetakse, et Centrumi kaubanduskeskus saaks võimaluse laieneda.

Centrumi naabrusesse, kunagise vangla kohale kerkib novembri alguseks kaubanduskeskus, mistõttu on aktsiaseltsi Viljandi Centrum omanikud juba mitu aastat oma keskuse laiendamise peale mõelnud.

Aastatetagune idee bussijaama parklasse neljakorruseline hoone ehitada ning see Centrumiga klaasgalerii abil ühendada kadus koos majanduslangusega. Praegu on omanikel mõte laieneda postimaja poole.

Centrumi üks omanikke Tiit Maisa ei varjanud, et kaubanduskeskuse laiendamise mõte tekkis osaliselt selle lähedusse rajatava Uku keskuse tõttu, kuid nentis, et sellel on veel tähtsamgi põhjus. «Rentnikud tahavad pinda juurde, et poode laiendada. Praegu neil selleks ruumi ei ole,» ütles ta.

Juba aastaid Centrumis tegutsenud poed jäävad Maisa sõnul sinna alles. «Rentnikega on meil väga head suhted ja keegi ära minna ei taha,» kinnitas ta ning väitis, et aastate jooksul on rendipindadel olnud vähe liikumist.

Omaniku jutu järgi ei ole veel otsustatud, kas postimaja jääb alles või lammutatakse sootuks, et Centrumit laiendada. Planeeringu järgi on kindel, et postimaja ja kaubanduskeskuse vaheline tee kaotatakse. Maisa sõnul aitaks see liiklust sujuvamaks muuta ning ka jalakäijatel oleks turvalisem.

«Kui kõik läheb hästi, võib uuenenud Centrum juba järgmisel suvel uksed avada. Siiski peab alati olema valmis ettearvamatusteks,» lausus ta. «Septembris on teada, kas ja mis mahus ehitus algab.»

Nii Centrumi omanik Tiit Maisa kui linnavalitsuse peaarhitekt Margus Maiste kinnitasid, et muresid pole detailplaneeringuga olnud.

Margus Maiste sõnul on kõik kooskõlastused saadud ning Centrumi omanike ja linnavalitsuse suhted on head. Ka muinsuskaitseamet on oma heakskiidu andnud — nimelt asub postimaja kõrval kunagine aadlipreilide pansionaat. Postimajal ajaloolist tausta ning arhitektuurilist väärtust pole, mistõttu on võimalik see vajaduse korral lammutada. «Projekti pole veel tehtud,» jättis peaarhitekt maja saatuse lahtiseks.

Detailplaneering on linnarahvale vaatamiseks väljas 24. juulist 14. augustini. Peaarhitekt Maiste avaldas arvamust, et etteheiteid planeeringu kohta ei tule, sest vajalikud kokkulepped on olemas ning kruntidel pole otseseid naabreid, keda muudatused võiksid häirida. «Centrumi kõrval asuv parkla kuulub omanikele ning see jääb hoonestuseta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles