Vaktsiinibuss tuleb taas Viljandisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiinibuss Vabaduse platsil
Vaktsiinibuss Vabaduse platsil Foto: Kenno Soo

Sel suvel juba mitmel päeval Viljandis käinud ja suure menu saavutanud vaktsineerimisbuss tuleb juulis veel kahel korral maakonna elanikke hepatiidi vastu süstima.

Buss peatub Viljandis 18. ja 28. juulil. Mõlemal päeval vaktsineeritakse inimesi kella 10—19. Järgmisel nädalal on buss Vabaduse platsil, pärimusmuusika festivali ajal, 28. juulil aga spordihoone ees.

Viljandi maavalitsuse korraldatava kampaania käigus vaktsineeritakse elanikke kuni 50-protsendilise soodushinnaga A- ja B-hepatiidi vastu. Samas bussis on võimalik lasta ennast vaktsineerida ka puukentsefaliidi vastu.

«Kõige tähtsam on tervete inimeste kaitse,» on maavanem Lembit Kruuse rõhutanud vaktsineerimise olulisust. «Meil tuleb endale aru anda, et tervis on meie kõige suurem vara ning selle hoidmise nimel tuleb teadlikult rohkem vaeva näha.»

Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialisti Luule Vitsuri jutu järgi võivad vaktsiinibussi tulla nii esimese kui juba mitmenda vaktsiiniannuse soovijad. Soodustused kehtivad kõigile. Kaasa tuleb võtta isikukoodiga dokument ja kui on, siis ka immuniseerimispass. Enne võiks pidada nõu perearstiga.

Olenevalt vaktsineeritava vanusest ja hepatiidivastase vaktsiini tüübist on ühe annuse soodushind 11.85—20.72 eurot, millele lisandub üks euro teenustasu.

Tänavu juunis peatus vaktsiinibuss Viljandis kolmel päeval. Selle aja jooksul süstiti 456 doosi eri hepatiidivaktsiine. Lisaks sai teha puugivaktsiini süsti ning seda võimalust kasutas sada inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles