83 Viljandimaa noormeest läheb aega teenima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased
Kaitseväelased Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisel nädalal oodatakse ajateenistusse 83 Viljandimaa kutsealust, kellest enamus läheb suurtükiväepataljoni ja Kuperjanovi jalaväepataljoni.

Kaitseressursside ameti avalike suhete nõuniku kohusetäitja Marke Teppori andmetel kutsutakse juuli teisel nädalal kogu Eestist ajateenistusse üle 1600 kutsealuse. Noormehed asuvad ajateenistuskohustust täitma staabi- ja sidepataljonis, kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljonis, I jalaväebrigaadi tagalapataljonis, pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, õhutõrjepataljonis, vahipataljonis, mereväebaasis ja Kuperjanovi jalaväepataljonis.
Ajateenistuskohustuse täitmisele kutsutakse kolm korda aastas: jaanuaris, juulis ning oktoobris.
«Väljaõpe ajateenistuses on reservarmee ja Eesti esmase kaitsevõime alus, mis annab põhiteadmised riigikaitsest ning õpetab tegutsema ühtse meeskonnana,» tutvustas Teppor. «Pärast ajateenistust jätkub riigikaitsekohustuse täitmine reservväelasena oma üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles