Sõudeklubile kingitud matkapaadid ristitakse laupäeval

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Westerling kahekohalise matkapaadiga
Karel Westerling kahekohalise matkapaadiga Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval kell 18, pärast sõuderegatti «Viljandi paadimees» algab sõudeellingu juures siinsele klubile hollandlase Karel Westerlingi kingitud matkapaatide ristimine.

Tseremoonial osaleb Hollandi suursaadik Eestis Maurits Robbert Jochems. Linnapea Loit Kivistik tänab ja tunnustab aukirjaga Karel Westerlingi väärtusliku annetuse eest, mis laiendab Viljandis vaba aja veetmise võimalusi ja võimaldab kaugemalt tulijatele meie veekogudega lähemalt tutvust teha.

Viljandi Sõudeklubi treener ja tegevjuht Ruth Vaar ütles, et kingitud neli sõudepaati on mõeldud eelkõige rahva- ja tervisesportlastele. Kõik paadid on koos roolimeestega, nii, et kahe kahese ja kahe neljapaadi peal saab korraga treenida või matkata 16 inimest.

Võrreldes võistluspaatidega on rahvasõudepaadid mitu korda laiemad. Et nende paatidega sõuda, ei pea olema varasemat kokkupuudet sõudespordiga.

Ruth Vaar selgitas, et matkapaatidega saab hakata tegelema sporditurismiga, mis tähendab külaliste toomist Viljandisse, pakkudes huvilistele treeninguid ja paadisõite Viljandi järvel, viia siit huvilisi Peipsile ja Võrtsjärvele, korraldada paadimatku mööda Emajõge või pakkuda võimalust sõita saartele.

Eestis uudsetel paatidel sõudmine nõuab siiski tähelepanelikkust ja ohutusreeglite täitmist. Suve hakul jäi üks grupp matkajaid nende paatidega Võrtsjärvel suure tuule kätte ning elasid üle ohtlikud hetked kui mõned sõiduvahendid ümber läksid. Kõik matkajad pääsesid elusalt ja tervelt ning ka kadumaläinud paat leiti mõni päev hiljem üles.

Ruth Vaar kinnitas, et kogemusteta sõudjad lubatakse järvele vaid sõudeklubi treeneri või kogenud sõudja järelvalve all.

Esialgu saavad kõik soovijad proovida sõudmist Viljandi järvel. Sõuderegatil on need paadid ka juba võistlustules – nendega võistlevad Eesti invasportlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles