Olustvere pargile tuli keskkonnaraha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere park.
Olustvere park. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetas keskkonnaprogrammi esimeses taotlusvoorus 20 mõisaparkide hooldamise ja arendamise projekti 1 037 227 euroga.

Suurima summa, 273 341 eurot, sai Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli projekt, mis keskendub Olustvere mõisapargi hooldamisele.

155 901 eurot sai Türi vallavalitsus Kabala mõisapargi rekonstrueerimiseks.

KIK-i nõukogu esimehe Keit Pentuse sõnul on kaitsealuste mõisaparkide korrastamise rahastamise puhul tähtis tingimus, et need oleksid pärast kordategemist avatud igale huvilisele.

«Ajaloolisi, väga ilusaid aga aastate jooksul käest lastud mõisaparke on Eestis kümneid, KIK pakub võimalust nende taastamiseks,» lisas keskkonnaminister.

Looduskaitse programmist rahastati 71 projektitaotlust summas 2 520 602 eurot. Kõige rohkem toetati looduskaitseprojekte, kokku 30 projekti kogusummas 1 174 781 eurot. Märgalade lindude kaitseks kaasrahastas KIK ühte projekti 9000 euroga.

Looduskaitse infrastruktuuri arendamiseks sai rahastuse 14 projekti kogusummas 426 905 eurot. Looduskaitse arenduseks, mis hõlmab endas kavasid ja inventuure, sai rahastuse 26 projekti kogusummas 909 916 eurot.

Keskkonnaprogrammis on aastas kolm taotlusvooru. Käimasolevasse teise vooru saab taotlusi esitada kuni 15. augustini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles