Turult saab Eesti maasikaid ja värskeid kartuleid

Merilyn Säde
, sakala@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talunik Endel Peek müüb kasvuhoones kasvatatud värsket kartulit.
Talunik Endel Peek müüb kasvuhoones kasvatatud värsket kartulit. Foto: Kenno Soo

Artikkel ilmus 15. juuni "Sakala" pabelehes

Neljapäeva keskpäeval oli Viljandi turult võimalik osta selle suve esimesi Eestis kasvanud maasikaid ja kartuleid. Samuti võis müügilt leida värsket kurki ja tomatit.

Turul ainsana maasikaid müüv Heino Ilisson ütles, et need marjad on kasvatatud Valgamaal Udsu talus katteloori all. Leti juurde oli pandud silt, millel seisis, et maasikad on kasvatatud väetiste ja mürkideta. Marjad olid sortidest «Jonsok» ja «Polka» ning nende kilohind oli 5
eurot.

«Tartu Postimehe» andmetel müüdi eile Tartu avaturul kodumaiseid maasikaid kilohinnaga 12 eurot ja Leedu maasikaid hinnaga 3—4 eurot.

Viljandi turul pakuti ka värsket Eesti kurki ja tomatit. Kurgi kilohind oli enamasti 2.50 ja tomati oma 3.20 eurot.

Tarvastu valla talunik Endel Peek pakkus kasvuhoones kasvatatud kartuleid.  Väiksemad mugulad maksid 3 ning suuremad 3.50 eurot kilogramm.

«Ega praegu kartulit eriti osteta, ilmselt on asi hinnas,» ütles ta.

Avamaal kasvatatud kartuleid peaks Peegi ennustuse kohaselt saama enne jaanipäeva. Kui ka teised kartulimüüjad turule tulevad, hakkab värske kartuli hind langema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles