Kohus määras politseile vastu hakanud meestele karistused

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reaalselt pidid vangi minema Algis Velling, Steven Lohk (koos ühe varasema karistusega pidi vanglasse minema kaheks aastaks) ja Kristjan Pikk (reaalne vangistus kaheksa kuud ning aasta tingimisi).
Reaalselt pidid vangi minema Algis Velling, Steven Lohk (koos ühe varasema karistusega pidi vanglasse minema kaheks aastaks) ja Kristjan Pikk (reaalne vangistus kaheksa kuud ning aasta tingimisi). Foto: Elmo Riig

Poole aasta tagune politseinike ründamine Lille tänava autopesulas lõppes neljapäeva õhtul kohtus sellega, et, kaks meest peavad veel üle aasta trellide taga istuma ja üks pääseb sealt enne jaani.

Kuuest kohtualusest kolm toodi kohtusaali käeraudades vanglast ja viidi sinna ka tagasi. Kolm meest tulid aga vabadusest ja lahkusid sealt tingimisi karistustega.

Kõige karmim karistus määrati Steven Lohule, kes koos ühe varasema karistusega peab nüüd vanglas kokku veetma kaks aastat. Algis Velling sai karistuseks aasta ja kaheksa kuud.

Sama karistuse sai ka sünnipäevaline Kristjan Pikk, kuid tema puhul otsustati, et mees peab reaalselt vanglas veetma kaheksa kuud ning aasta määratakse tingimsi karistusena. Et kõigi nende puhul algas karistus 23. oktoobrist, siis pääseb Pikk juba poole kuu pärast vabadusse.

Tauno Liesment, Raul Širokov kui Karel Härm said aasta pikkuse tingimisi vangistuse.

Et Liesment elab ja töötab Soomes, siis tema puhul rakendati kõige pikemat ehk kolme aasta pikkust tingimisi perioodi. Ülejäänute katseaeg on lühem, kuid nii Širokov, Härm kui lisaks peatselt vanglast pääsev Pikk allutatakse käitumiskontrollile ega tohi pikka aega alkoholi puutuda.

Eelmise aasta 22. oktoobri õhtul kogunes suur seltskond Viljandis Kantreküla linnaossa jäävasse Lille tänava autopesulasse, et pidada seal pesula omaniku Kristjan Pika 30. sünnipäeva. Juubel paisus aga sedavõrd suureks ja kärarikkaks, et see hakkas häirima ümberkaudseid elanikke.

Kui pidutsejad omavahel tülli läksid ja kähmlema hakkasid, väljus pidu pesula territooriumilt ning Lille tänava rahvas kutsus kohale politsei. Kaks patrulli osutusid aga lärmajate ohjeldamisel võimetuks ning sattusid hoopis rünnaku alla.

Korrakaitsjaid rünnati aiateivastega ja neile tekitati kehavigastusi.

Kui sündmuskohale kutsuti ka tol ööl varus olnud politseinikke, saadi mürgel kontrolli alla ning pärast seda kui Tartust jõudis kohale ka kiirreageerimisüksus, viidi hulk vägivallatsejaid arestimajja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles