Saadik asub haisu vastu sõdima

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hais kerkib linna kohale seetõttu, et fekaalidest valmistatakse komposti tühjal platsil. Seda saaks vältida, kui tööd tehtaks kinnises ruumis.
Hais kerkib linna kohale seetõttu, et fekaalidest valmistatakse komposti tühjal platsil. Seda saaks vältida, kui tööd tehtaks kinnises ruumis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jahe suve algus on andnud Köstis elavatele viljandlastele haisuvabu päevi, ehkki lubatud keemiapilve pole reoveepuhasti kohale veel saadud. Nüüd hakatakse viljandlaste haisumurega tegelema lausa riigikogu tasemel.

Järvamaalt pärit parlamendiliige Tõnis Kõiv sai sel nädalal ühe uhke ametinimetuse lisaks. Nüüdsest on ta elukvaliteeti vähendava keskkonnahäiringu raportöör ja peab oktoobriks koostama dokumendi, kus on kirjas kõik, mis on seotud reoveepuhastist leviva haisuga, alates probleemi kirjeldusest kuni lahendusteni. Tõlkeks võib lisada, et elukvaliteeti vähendav keskkonnahäiring tähendab lihtsas eesti keeles haisu.

Copy
Tagasi üles