Uus kool maksab 6,5 miljonit eurot

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb kavandatav gümnaasium välja arvutis tehtud eskiisina. Valuoja kooli vana maja remonditakse ning selle taha rajatakse uus ja veel suurem hoone.
Selline näeb kavandatav gümnaasium välja arvutis tehtud eskiisina. Valuoja kooli vana maja remonditakse ning selle taha rajatakse uus ja veel suurem hoone. Foto: Arhitektuuribüroo Salto

Viljandi uue gümnaasiumi ehitavad kahe peale valmis aktsiaseltsid Oma Ehitaja ja Pärnu REV, kes küsivad veidi enam kui aasta pärast valmiva töö eest 6,5 miljonit eurot.

Riigi Kinnisvara aktsiaselts sõlmis kolmapäeval kooli ehitamiseks lepingu konsortsiumiga, kuhu kuuluvad aktsiaseltsid Oma Ehitaja ja Pärnu REV.

Nad peavad rekonstrueerima muinsuskaitsealuse vana koolimaja ning ehitama juurde uue õppehoone. Senise Valuoja kooli kohale kerkib ligi 5400 ruutmeetri suurune hoone, mille gümnaasium saab enda kasutusse tuleva aasta suve lõpul.

Ehituse hinnaks kujunes ligi 5,4 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Kokku läheb töö seega maksma 6,5 miljonit eurot.

Algkoolihoonet restaureerides ja juurdeehitist kavandades on lähtutud 1920. aastatel osaliselt ellujõudnud, kuid pooleli jäänud projektist. Vana hoone on säilitatud võimalikult algupärasel moel ning omal ajal pooleli jäänud hoonetiib tuuakse maapinnale väljakuna vana ja uue hooneosa vahele nii, et loodav plats on tulevikus ka kooli peasissepääs.

Ligi 3400 ruutmeetri suuruse juurdeehitise idee autor on arhitektuuribüroo SALTO. Selle aatriumisse on kavandatud puhkeruumid, raamatukogu ja lugemissaal ning kohvik-söökla. Trepid ja astmestikud on lahendatud puhkealana, nii et seal saab teha suuri kogunemisi ja õppida.

Alumisel tasandil on puhkealaga seotud suur auditoorium, kolm väiksemat kaldauditooriumit, üks rühmaruum ja õpetajate tuba. Ülemisel on klassid, keemia ja füüsika laborite abiruum ning meditsiiniruum.

Olemasoleva majaosa keldrikorrusele on kavandatud tehnilised ruumid, abipinnad ning õpilaste riietumis- ja pesemisruumid. Esimesele korrusele tulevad õpetajate tuba, klassiruumid, väike köök ja kabinetid ning teisele korrusele saal koos lavaruumiga, klassiruumid ja kabinetid.

Gümnaasium on mõeldud ligi 600 õpilasele ja 75 töötajale.

Viljandi gümnaasium alustab tööd juba sel sügisel, kuid tegutseb esimesel aastal rendipindadel Kaare ja Paalalinna koolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles