Linn müüb elamut lossimägedes

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadressil Talli tänav 5-a paiknevas ajaloolises hoones on kolm korterit, millest kaks on tühjad.
Aadressil Talli tänav 5-a paiknevas ajaloolises hoones on kolm korterit, millest kaks on tühjad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnavalitsus müüb kirjalikul enampakkumisel lossimägede veeres paikneva eaka elamu koos maa ja kõrvalhoonetega.

Lauluväljaku naabruses aadressil Talli tänav 5-a asuva maja juurde kuulub 1421-ruutmeetrine kinnistu ning seda pakutakse müügiks 50 000-eurose alghinnaga.

Linnavalitsuse majandusameti linnavara peaspetsialisti Andres Makku sõnul on hoone jagatud kolmeks korteriks, millest kaks on viimasel ajal seisnud tühjana. Ühes elab tähtajatu lepinguga üürnik ja tema läheb uuele omanikule kaasavaraks.

Linn otsustas maja müüa eeskätt selle kehva seisukorra tõttu. Et osa ehitisest on mõnda aega kütmata olnud, kipub see Makku sõnul käest minema ning nõuab kiiremas korras tegutsemist. Näiteks tuleks lagunemise vältimiseks välja vahetada katus ja osa tugitaladest.

«Linnal endal pole mõtet elamute ülalpidamisse investeerida, mistõttu otsustasime vaadata, kas keegi tunneb selle vastu huvi. Lihtne objekt see muidugi pole, sest kulutustest pole pääsu ning tegu on muinsuskaitsealuse piirkonnaga, kus töödele kehtivad üsna ranged nõuded. Samas on krunt suur ning mitmes mõttes ahvatlevas kohas,» rääkis Makku.

Huviliste pakkumised on oodatud kinnises ümbrikus märgusõnaga «Talli 5-a» linnavalitsuse sekretäri kätte aadressil Linnu tänav 2 hiljemalt 5. juunil kella 10-ks. Pakkumised avatakse samal päeval.

Pakkumisest osavõtu tasu on 300 eurot ja tagatisraha 1000 eurot, need peavad olema laekunud linna arvelduskontole 5. juuniks. Tagatisraha asemel võib esitada ka mõne Eesti krediidi- või finantseerimisasutuse garantiidokumendi, mis peab kehtima vähemalt 60 päeva alates pakkumise esitamise päevast.

Pakkumise üksikasjade ja kinnistu plaaniga saab tutvuda linnavalitsuse majandusametis.

Andres Makku sõnul on lisaks kõnealusele hoonele linna omandis vaid üks elamu, mis asub Jakobsoni tänava ääres. Et seal on aga kõigis korterites üürnikud, kes on nõus maja eest hoolt kandma, pole esialgu selle müüki kaalutud.

Lisaks kuulub linnale Hariduse tänava ääres endise Liiwi Bowlingu läheduses asuv suur maa- ja telliskividest tühi maja, millele pole suudetud otstarvet leida. «Et see on juba väga lagunenud, pole kardetavasti lootustki sellele ostjat leida. Peame veel juurdlema: ehk õnnestub kunagi sinna midagi nutikat välja mõelda,» tõdes Makku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles