Eestlased ja islandlased panid mulda tuhatkond kuusetaime

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reykjavíki koolitüdrukud Isabella Maria Thorvaldsdottir ja Vilborg Pala Eriksdottir (labidaga) kartsid küll sääski ja ämblikke, kuid hirmust hoolimata istutasid nad oma elu esimesed 25 kuusetaime Ojapera lähedale metsa.
Reykjavíki koolitüdrukud Isabella Maria Thorvaldsdottir ja Vilborg Pala Eriksdottir (labidaga) kartsid küll sääski ja ämblikke, kuid hirmust hoolimata istutasid nad oma elu esimesed 25 kuusetaime Ojapera lähedale metsa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sarja küla taga Ojapera metsas on eilsest Islandi plats. Mitukümmend Paistu ja Halliste kooli õpilast koos kaugest saareriigist pärit külalistega istutas sealsele metsalangile tuhatkond kuusetaime.

«Need on ju jõulupuud!» hüüatas Reykjavíki Alftamyraskoli kooli õpetaja Gudrun Eiriksdottir naerdes. Ta kinnitas, et Islandil ei leidu sellist põlismetsa kui siin ja mõnikümmend saareriigi pealinnast pärit 15-aastast õpilast pole varem puid istutanud.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles