Perekodu arvestab oma kandi inimeste soove

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maikuust likvideeritud Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse juhataja Pille Vaiksaar (vasakul) ja tööjärje üle võtnud sihtasutuse Perekodu uus juht Hilka Raba seisavad Väikemõisa häärberi ees, kuhu plaanitakse tulevikus rajada sotsiaaltöökeskus.
Maikuust likvideeritud Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse juhataja Pille Vaiksaar (vasakul) ja tööjärje üle võtnud sihtasutuse Perekodu uus juht Hilka Raba seisavad Väikemõisa häärberi ees, kuhu plaanitakse tulevikus rajada sotsiaaltöökeskus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 4. mai «Sakalas»
 

Mais Viljandimaal tööd alustanud sihtasutus Perekodu on Eestis esimene omataoline ning sellest võib saada suunanäitaja lasteabi- ja sotsiaalkeskuste töös.

Viljandimaa omavalitsuste liidu loodud Perekodu võttis üle riikliku taustaga Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse tööjärje koos kogu tema varaga.

Likvideeritud keskuse juhataja Pille Vaiksaare hinnangul on haldaja vahetumise juures peamine see, et Perekodu kuulub omavalitsustele.

«Uus omandivorm annab suuna, et Perekodu oleks rohkem just Viljandimaa omavalitsuste vajadustele mõtlev asutus,» kõneles ta.

Pille Vaiksaar ja maikuust Perekodu juhi kohale asunud Hilka Raba selgitasid, et kõigis Viljandimaa omavalitsustes tegutsev sihtasutus annab hea võimaluse hakata lisaks senistele  pakkuma just selliseid teenuseid, mida omavalitsused probleemide küüsi sattunud laste ja nende perede abistamiseks vajavad.

Tõsi, veel on vara rääkida, millised teenused esmajoones lisanduvad, sest vajaduste väljaselgitamiseks käivad alles uuringud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles