Maagiline labürint saab triibumustris kuue

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval, 8. mail kell 15 kutsuvad Viljandi muuseum, huvikooli loodusring ja käsitöökoda muuseumi hoovi labürinti rajama. Samas autasustatakse muuseumimängu paremaid ning istutatakse puid.


Muuseumi hoovist mööda jalutanud on ehk märganud keset hoovi markeeritud labürinti. Selle märkisid maha huvikooli loodusringi lapsed ning varsti saab see rahvuslikes triibumustrites kaunistused.

Labürinte on eri kultuurides ja eri ajastutel rajatud mitmel pool maailmas. Labürint on müstiline, samas lihtne — seda saab rajada iga koolimaja ja seltsimaja hoovi või nurmele. Labürindi läbimise teekond on aeg iseendale. Näiliselt väikesel alal on rada, mille pikkus on umbes tuhat jalga. Labürinte leidub nii katedraalis kui metsas — muuseumi hoovis olev on ainult üks võimalik variant.

Esimene värvimine on teisipäeval, 8. mail. Kõik huvilised on oodatud kaasa lööma, et oma käe ja pintslitõmbega labürinti täiendada. Kogunemine on kell 14. Vajalikud vahendid on kohapeal, soovi korral võib kaasa haarata oma pintsli ja kindad.

Kell 15 autasustatakse sealsamas mitu nädalat kestnud Viljandimaa kooliõpilaste muuseumimängu parimaid. Samuti istutakse muuseumihoovi serva uued pihlakad, asendamaks möödunud aasta lõpul murdunud puud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles