Rekord purunes enne starti

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurjooks ümber Viljandi järve
Suurjooks ümber Viljandi järve Foto: «Sakala»

Artikkel ilmus 28. aprilli «Sakalas»

Neli päeva enne ümber Viljandi järve jooksu starti oli end kirja pannud rohkem osalejaid kui kunagi varem selle ürituse 83-aastase ajaloo jooksul.

1. mail kell 12 Viljandi linnastaadioni kõrvalt startivale suurjooksule oli koos energiakõnnil osaleda soovijatega end reede ennelõunaks kirja pannud 3264 inimest. Võistluste korraldustoimkonda kuuluv Margit Kurvits kinnitas, et nii palju registreerunuid pole kunagi varem olnud. Mullu samal ajal oli neid kirjas 2936.

«Enamasti on sadakond jäänud starti tulemata ning sama palju lisandunud võistluspäeva hommikul,» kõneles Kurvits.

Veel on viimane võimalus

Ümber Viljandi järve jooksul osalejate registreerimine jätkub esmaspäeval ning kirja saab end panna ka võistluste hommikul enne starti.

Margit Kurvits kutsus jooksjaid võimaluse korral oma stardinumbrit esmaspäeval välja võtma, et vältida 1. mai hommikul trügimist. See muudab lihtsamaks nii korraldajate kui osalejate elu. Stardinumbreid väljastatakse esmaspäeval kella 12—18 Viljandi spordihoone fuajees ning sealsamas saab end ka end üritusele registreerida.

Neid toiminguid on võimalik teha veel teisipäeval kella 9—11 linnastaadionil, ent osavõtutasu on siis registreerujatel tublisti krõbedam. «Võistluspäeval on nime kirjapanekuks ja materjalide väljastamiseks püstitatud järveranda stardikoridori ja Bangalo vahelisele alale telk,» selgitas Kurvits.

Paari varasema suurjooksuga võrreldes pole üritusel erilisi muudatusi tehtud, kuid nüanssides erinevusi siiski leidub.

Margit Kurvitsa jutu järgi on joogipunktides eri värvi topsid: kollased on täidetud jõujoogiga, valged veega. «Eelmisel aastal tekitasid ühte värvi topsid segadust,» põhjendas ta.

«Raja teises joogipunktis on jooksjatel võimalik veega kere värskendada,» lisas korraldaja. Teine joogipunkt asub järve vastaskaldal telemasti juures.

Lastel tuleb POP jooks

Sportlikku päeva alustavad nagu ikka lapsed. Neile on tänavu kavas POP lastejooks. 4—11-aastastele mõeldud staadioniringil paremaid ei selgitata, ent kõigile osalejatele on üllatused ning seetõttu on tarvis osavõtjad registreerida. Seda saab teha staadionil telgi juures.

Nagu mullu, lähetatakse tänavugi energiakõnnil osalejad rajale jooksjatest veerand tundi hiljem. Korraldajate jutu järgi on kepikõnnil osalenuid olnud viimastel aastatel suhteliselt ühepalju ning tänavugi oodatakse neid üle neljasaja.

«Kaugemalt saabunud saavad auto jätta endise restorani parklasse ja selle

ümbrusesse, ent kui vähegi võimalik, ei maksa sõidukiga järve äärde tulla,» rääkis Margit Kurvits. Jooksjatele pani ta südamele järgida ohutust Orika silla juures, kus kulgevad kõrvuti suur autotee ja terviserada. «Ohutum on joosta terviserajal, sest maanteel on küll kiiruspiirang, ent see on liikluseks avatud. Pealegi on teepervel kindlasti ohtralt parkijaid,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles