Endises sarisüütamiste piirkonnas põles taas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriuks läks seni segastel põhjustel põlema selles Munga ja Lossi tänava nurgale jäävas torniga majas.
Korteriuks läks seni segastel põhjustel põlema selles Munga ja Lossi tänava nurgale jäävas torniga majas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui tuletõrjeautod pühapäeva hommikul Viljandis Lossi ja Munga tänava nurgal asuvasse torniga majja korteriust kustutama tõttasid, meenusid mitmele vanalinna elanikule poolteise aasta tagused õudused, kui samas piirkonnas tegutses sarisüütaja.

Ehkki kohus tunnistas eelmise aasta lõpul sarisüütaja süüdimatuks ja saatis sundravile, pole kahtlased põlengud Viljandi vanalinnas ajalooks saanud. Pühapäeva hommikul veidi pärast kella kaheksat avastati Munga ja Lossi tänava nurgale jääva puust kortermaja teisel korrusel, et üks korteriuks on leekides.

Põleva ukse taga elasid noored inimesed, kes korterit üürivad. Inimesed tulekahjus viga ei saanud ning ka leegid jõuti kustutada enne, kui tuli oleks suureks paisunud.

Sama maja esimesel korrusel elava mehe sõnul on selge, et põleng sai alguse süütamisest. Tema sõnul oli tõenäoliselt püütud süüdata temagi korteriust, kuid see tuld ei võtnud. Uksel oli näha põlemisjälgi.

Põlengus hävis maja teisel korrusel oleva korteri uks täielikult ning tulekolleteni jõudmiseks tuli päästjatel lõhkuda ka ukse ümbruses olevat seina. Korteriomaniku sõnul oli majanduslik kahju väike. Majaelanike hinnangul on aga suurem hirm, et vahepeal lõppenud süütamised võivad jätkada.

Ühe Lossi tänaval elava inimese hinnangul tekkis tal juhtunust kuuldes küsimus, kas enam kui aasta tagasi tabatud ja eelmise aasta lõpul sundravile saadetud 22-aastane Urmo oli ikka talle süüks pandud süütamiste taga. “See süütamine on kahtlaselt sarnane nendega, mis siin paar aastat tagasi olid,” rääkis Viljandi vanalinna elanik. “Vägisi tekib mõte, et süütaja on tagasi või on talle jäljendaja tekkinud."

Kohtus väitis Urmo, et pole kuure süüdanud, kuid eeluurimisel kirjeldas ta, kuidas ta süütamisi korraldas.

Urmo tabati 2010. aasta oktoobri algul, paar päeva pärast seda, kui ta oli oma kodumaja trepikojas maha võtnud suitsuanduri ja süüdanud puidust kortermaja esimesele korrusele laotud puuriida. See Munga tänaval asuv hoone on pühapäeval süüdatud majast 50 meetri kaugusel.

Meest süüdistati viie põlengu korraldamises ja 22 inimesele kahju tekitamises. Kõige suuremad põlengud olid vanalinnas 2010. aasta 14. juulil, kui Munga tänaval põles maha 42 boksiga kuur, ning 18. septembril, kui lisaks kuuride hävimisele sai kannatada Pikk tänav 11 elumaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles