Holstre-Polli metsas saaks veel suusatada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline pilt avanes Holstre-Polli suusarajal teisipäeva õhtul.
Selline pilt avanes Holstre-Polli suusarajal teisipäeva õhtul. Foto: Marko Suurmägi

Ehkki kevad on käes ja mõnel päeval on olnud tunda juba suvesoojagi, leidub Viljandimaal koht, kus võiks veel kelgutada või suusatada. Nimelt pole Holstre-Pollis kunstlumest rajatud suusarada veel täielikult sulanud.

Holstre-Pollis on metsa vahel ligi kilomeetri pikkune lõik kaetud lumega. Kui väga soovida, siis kehvema suusaga võiks seal umbes 300 meetri pikkusel distantsil sel nädalal isegi suusatamist proovida. Poolteise nädala pärast, 6. mail on see lumine rada aga üks osa Mulgi rattamaratoni trassist.

Võimalik, et selle ajani kunstlumi ei kesta, kuid need ratturid, kes sel pühapäeval, 29. aprillil võtavad ette Mulgi rattamaratoni avatud raja sõidu, saavad kindlasti proovida, mis tunne on lumel sõita.

Kolm kevadet tagasi oli Holstre-Polli suusaradadel aprilli lõpus samuti palju lund ning nädal aega enne maratonipäeva rajaga tutvumas käinud sajad ratturid pidid mitu kilomeetrit pehmes lumes väntama. Võistluspäevaks oli sellest alles jäänud vaid mõnekümne meetri pikkune lõik.

Tänavune Mulgi rattamaraton sõidetakse 6. mail. Viljandimaa metsades, põldudel ja teedel kulgeva võistluse ettevalmistused on täies hoos. Enamik rajast on tähistatud sinivalgete nooltega ning "Samsung Estonian Cup" kirju kandvate lintidega. Maratonipäevaks lisandub kindlasti suunavaid nooli ja linte.

Selle nädala algul kõrvaldasid rajameistrid distantsilt kümneid talvel rajale langenud puid. Kohati on aga trass veel märg ning kohati tuleb arvestada mudaste oludega. Kevadel taheneb pinnas aga kiirelt ning piisab vaid mõnest päikselisest ja tuulisest päevast, et kogu rada kuivaks.

12. Mulgi rattamaratoni ametlikud üritused algavad sel pühapäeval kell 11 avatud raja sõidu ning Rexona matkaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles