Rattureid ootavad taas matkad

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rattaklubi kutsub kõiki taas osalema jalgrattamatkadel.
Viljandi rattaklubi kutsub kõiki taas osalema jalgrattamatkadel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäevaks ennustatakse 18 soojakraadiga päikselist ja tuuletut ilma, mis sobib suurepäraselt rattahooaja alustamiseks. Sellel päeval algab ka rattamatkade sari.

Tavaliselt tehakse hakatuseks lühike sõit, et pika talve järel taas ratta selga istunud saaksid sadulaga harjuda. Pühapäeval oodatakse rattureid Varesemägedes, kuhu linnast on vähem kui kümme kilomeetrit.

Kokku tuleb sel hooajal 16 matka: kaheksa kevadel ja kaheksa sügisel. Kevadel on sihtkohad valitud Viljandimaa mägede järgi. Viljandi rattaklubis matkade korraldamisega tegeleva Katrin Mauringu sõnul tuleb mõne tippu jõudmiseks ronida, aga mõne puhul ei pruugi kohale jõudnu arugi saada, et viibib kõrgemas kohas. Viimaste hulka kuulub tema jutu järgi näiteks Sürgavere mägi, mis on ometi Sakala kõrgustiku põhjaosa kõrgeim tipp.

Nagu ikka, on ka sel aastal kontrollpunktid avatud pühapäeviti kella 11-st 14-ni. Erandi moodustab nädala pärast olev Närska mäe matk: seal oodatakse rattureid lausa kella 16-ni.

Erand on tehtud sellepärast, et samal päeval peetakse Mulgi rattamaratoni matk. Nimelt pakuvad rattamaratoni korraldajad tänavu kõigile soovijaile võimaluse sõita nädal enne võistlust rada läbi ja end registreerida.

Õnnelikke ootavad nädal hiljem loosiauhinnad.

29. aprillil võib iga rattur valida, kas väntab ringi ümber järve, läbib 35 kilomeetri pikkuse poolmaratoni või valib 60-kilomeetrise maratoniraja. Igal juhul läheb see nii puhkepäeva- kui maratonimatka arvestusse. Kõige pikemale distantsile siirdujaid ootab Holstre-Pollis joogipunkt.

6. mail peetakse maraton ja siis puhkepäevaretke kavas ei ole. Viimane kevadine matk leiab aset 17. juunil.

Pärast suvepausi algavad matkad taas 19. augustil ning sel sügisel on sihtpunktid valitud kunagiste koolimajade järgi. Katrin Mauringu sõnul on mõnest hoonest säilinud kõigest müürijupp või mälestuskivi ja ratturitel oleks ehk huvitav uurida paiku, kus on omal ajal tegutsenud haridusasutus.

Nii kevadel kui sügisel soovitab Mauring ratturitel enne teele asumist vaadata Viljandi rattaklubi veebilehte, kus on kirjas soovitav marsruut ja sihtkoha lühike ajalugu.

Mõnelgi juhul on sügisel kontrollpunktina mainitud kahte kunagist koolimaja. «Need asuvad teineteisele väga lähedal ja soovitame matkajatel käia vaatamas mõlemat,» selgitas Mauring. «Kontrollpunkt on linnast kaugema kooli juures.»

Juba teist aastat ei jagata kohapeal ratturitele templeid, vaid nende saabumine kinnitatakse kiibilugejaga. Iga matkaja saab kiibiga matkakaardi, mis võimaldab fikseerida tema kohaloleku.

Neid, kes on hooaja lõpuks, 6. oktoobriks osalenud 13 matkal, ootab ees jalgratta loosimine. Heimtali kooli juures korraldataval väiksemate auhindade loosimisel osalevad kõik, kes on aasta jooksul matkamas käinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles