Politseinike ründamises süüdistatavad astuvad kohtu ette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lille tänava autopesula
Lille tänava autopesula Foto: Elmo Riig / Sakala

Prokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kuut 23-30aastast meest mullu Viljandis Lille tänava pesulas peetud sünnipäevapeol politseinike ründamises.

Eelmise aasta 22. oktoobri õhtul peeti Viljandis Lille tänaval asuvas autokäsipesulas suurema seltskonnaga sünnipäevapidu. Pidutsejate vahel tekkis sõnavahetus, mis kandus autopesula ette ning paisus omavaheliseks kähmluseks. Lärm kostus ka ümberkaudsete majadeni, mille tulemusena tehti politsei lühinumbrile 110 väljakutse. Kohale saadeti kaks politseipatrulli.

Süüdistuse kohaselt ründasid ja sõimasid alkoholijoobes mehed ametikohustusi täitvaid politseiametnikke. Et sündmus leidis aset tänaval, häiris see ümberkaudsete majade elanikke, kes samuti üritasid alkoholijoobes seltskonda korrale kutsuda, kuid selle peale rünnati ka neid. Politseinikele tekitati kehavigastusi ning neid üritati rünnata ka aiateivastega.

Lõpuks kaasas politsei lisajõude, sealhulgas Lõuna prefektuuri kiirreageerimisüksuse. Vägivallatsejad peeti kinni ning viidi arestimajja. Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituses läbiviidud kohtueelsel uurimisel tuvastati, et politseinikke ründasid füüsiliselt kuus meest, kellele prokuratuur esitas süüdistuse vägivallas võimuesindaja suhtes seoses ametikohustuste täitmisega.

Lisaks said kolm meest süüdistuse rahu ja avaliku korra grupiviisilises rikkumises vägivallaga, millega kaasnes vastuhakkamine avalikku korda kaitsvale isikule ja ebaseaduslikus tungimises võõrale piirdega alale.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Aro Siinmaa ütles, et kuuest süüdistatavast kolm, kes on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, olid kohtueelse uurimise ajaks kohtu loal vahistatud ning kohus jättis süüdistatavate suhtes kohaldatud tõkendid muutmata ka kuni kriminaalasja arutamiseni selle aasta septembris.

Copy
Tagasi üles