Mulgid saavad kokku suurkogul

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsil «Ütenkuun Mulgimaal» võtavad kohalikud rahvatantsijad sündmuse avamisel sisse samasuguse tantsupoosi, nagu on rahvarõivais kujudel Karksi-Nuia kultuurikeskuse ees.
Konverentsil «Ütenkuun Mulgimaal» võtavad kohalikud rahvatantsijad sündmuse avamisel sisse samasuguse tantsupoosi, nagu on rahvarõivais kujudel Karksi-Nuia kultuurikeskuse ees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 20. aprilli «Sakalas»

Mis juhtub, kui panna mulgid sängiveerele istuma? Nad võivad veeta seal kaks päeva arutledes, kuhu Mulgimaa atra üheskoos seada.

Kodusel kombel istuvad täna Karksi valla kultuurikeskusesse toodud sängi veerel seitsmenda Mulgi konverentsi eestkõnelejad Mulgimaa arenduskojast, Mulgi kultuuri instituudist ja mulkide seltsist ning muu ilma pealt tulijad.

Mulgimaa arenduskoja juhataja ja Mulgi konverentsi korraldustoimkonna liige Ene Saar ütles, et täna ja homme peetava seitsmenda mulkide suurkogu märksõna on «üheskoos», nagu ütleb ka konverentsi pealkiri «Ütenkuun Mulgimaal».

Igal aastal valitakse konverentsile üks teema, mille kallal tegutsedes saavad mulgid ka endast rohkem teada ja anda märku teistele ning märkavad võib-olla mõnda võimalust, mida pole seni tähele pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles