Puudega majaelanike kodu avati puudega

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula kodus on pered sees elanud juba kuu aega, eile oli soolaleivapidu.
Karula kodus on pered sees elanud juba kuu aega, eile oli soolaleivapidu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 19. aprilli «Sakalas»

Mõtteis terendamas kaunis viljapuuaed, oli kolmapäeval Karula peremaja avamisele kutsutud rahvas kingituseks kaasa võtnud istikuid.

Psüühikahäiretega inimeste heaks valmis Saarepeedi vallas Karulas kaks peremaja ning veel kaks maja teeb juulis uksed lahti Viljandis.

Täiskasvanutele mõeldud peremajad on osa psüühiliste erivajadustega inimestele kavandatud erihooldekodude reorganiseerimise projektist, mida viib ellu sotsiaalministeeriumi haldusalas tegutsev aktsiaselts Hoolekandeteenused.

Hoolekandeteenuste infojuht Kadri Lehenurm ütles, et Karula kodus elavad liitpuudega inimesed, kes vajavad ööpäevaringset erihooldust. Neil on peale vaimuvea sageli füüsiline puue. Viljandis Näituse kodu kahes majas hakkavad elama vaimupuudega täiskasvanud, kes samuti vajavad erihooldust nii päeval kui ööl.

«Karulasse ja Viljandisse lähevad elama seni üle Eesti laiali asunud viljandimaalased ning teised kliendid, kes avaldasid soovi elada just Viljandimaal, sest on selle paigaga seotud olnud,» rääkis Lehenurm.

Uued perekodud loovad ka uusi töökohti: Karulas saab töö kolmteist ja Viljandis seitse tegevusjuhendajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles