Näitus tutvustab õpilaste käsitöid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval uudistasid üheskoos näitust Paalalinna gümnaasiumi kaheksanda klassi noored, kellel olid külas vahetusõpilased Otepäält.
Neljapäeval uudistasid üheskoos näitust Paalalinna gümnaasiumi kaheksanda klassi noored, kellel olid külas vahetusõpilased Otepäält. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühade eel avati Kondase keskuse teisel korrusel näitus, kus saab uurida Viljandimaa põhikooliõpilaste valmistatud käsitöid.

Näitus kannab pealkirja «Villase võlu ja puidu ilu» ning seal on väljas üle 170 eseme, mille autorid õpivad viieteistkümnes Viljandimaa koolis.

Tegemist on traditsioonilise väljapanekuga, mida Viljandimaa käsitöö aineühendus korraldab igal kevadel. See tutvustab iga kord erinevat alateemat ning seekord on fookusesse võetud villane materjal ja puit.

Aineühenduse juht Katrin Ots rääkis, et põhilise osa moodustab tütarlaste käsitöö, poiste loomingut on vähem.

«Oleme näitusele toonud neljanda kuni üheksanda klassi õpilaste käsitööd,» kõneles ta. «Siin näeb palju materjalide taaskasutust. On vilditud, kootud ja heegeldatud ning kasutatud teisigi tehnikaid. Poisid on teinud vahvad taburetid ja muud huvitavat.»

Oma õpilaste käsitööd on näitusele toonud Kitzbergi, Abja, Suure-Jaani, Tarvastu, Jakobsoni ja Viljandi maagümnaasium. Lisaks on esindatud üheksa põhikooli: Kolga-Jaani, Leie, Heimtali, Kalmetu, Paistu, Kärstna ja Viljandi Kaare kool ning Jaagu lasteaed-põhikool.

Näitus jääb avatuks 6. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles