Viljandi soovib isepäraseid kioskeid

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevade ajal peetaval suurel laadal on iga kaupmees seni püsti pannud sellise müügileti, mis tal endal olemas. Edaspidi peaks linn saama ühtsed kioskid ning pilt muutuks seeläbi kaunimaks.
Hansapäevade ajal peetaval suurel laadal on iga kaupmees seni püsti pannud sellise müügileti, mis tal endal olemas. Edaspidi peaks linn saama ühtsed kioskid ning pilt muutuks seeläbi kaunimaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus kuulutas välja konkursi, leidmaks linna müügikioskitele parim arhitektuurilahendus.

Nagu selgitas Viljandi peaarhitekt Margus Maiste, on linnavalitsus tõdenud, et linnal oleks tarvis oma müügikioskeid, mida saaks vabaõhuüritustel kauplejatele pakkuda.

«Seni on igaüks tulnud laadale oma telgiga ja üldpilt näib kaootiline,» selgitas ta.

«Tahame seda korrastada ning seega soovime lahendust, et Viljandi saaks omanäolised ning ilusad müügikioskid.»

Sobiva näidise põhjal telliks linn müügikioskeid nii palju, et neid alati võtta oleks. Seda silmas pidades on raad mõelnud ka 2015. aasta hansapäevade peale.

Et kioskeid oleks hea vedada ja ruumisäästlikult laos hoida, on linn seadnud arhitektuurilahendusele tingimusi. Kiosk peaks parandama linna miljööväärtust  ning see on soovitatav kavandada lahtikäivate seinte, katuse ja põrandaga.

Kioski pindala peab olema ligikaudu 2 x 3 meetrit. Seda peab olema võimalik kasutada müügileti või varjualusena. Samuti tuleb ette näha kioski moodulite  liitmise võimalust: nii saab soovi korral püsti panna ühe pika müügikoha.

Soovituslik on, et kiosk valmistatakse puitmaterjalist, arvestama peab kätepesu lisamise võimalusega ja valgustuse paigaldamisega. Tingimusi on veelgi, täieliku info annab linnavalitsus.

Konkursil esikoha võitnu saab 1000 eurot, teine koht annab 500 ja kolmas 300 eurot. Ergutuspreemiaks on 200 eurot.

Margus Maiste ütles, et linn ootab konkursilt müügikioski parimat terviklahendust. Valitud võidutöö eskiislahenduse põhjal koostatakse juba täpsem ehitusprojekt, mille järgi müügikiosk valmistatakse.

Millal kuulutatakse välja kioskite ehitamise hange ja mitu kioskit tellitakse, pole veel otsustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles