Duettide võistlus pakkus elamuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VII—IX klassi vanuseastmes said esikoha Viljandi muusikakooli õpilased Stefan Airapetjan ja Kristjan Luik.
VII—IX klassi vanuseastmes said esikoha Viljandi muusikakooli õpilased Stefan Airapetjan ja Kristjan Luik. Foto: Urmas Volmer

Märtsi lõpul leidis Viljandi muusikakoolis teist korda aset üleriigiline duettide võistlus, millel osales üle kolme­kümne laulupaari.

Võistlust jälginud Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra ütles, et sel aastal oli osalejates tunda suuremat kindlustunnet kui mullu: kõik juba teadsid, millise võistlusega on tegemist.

«Mulle on väga oluline, et kogu Eesti tipp tuleb selleks võistluseks Viljandisse kokku. Nende kuulamine on suur nauding,» kõneles Tonio Tamra.

Eriti hea kontserdielamuse oli ta saanud vanima vanuseastme võistluselt. «Mulle sümpatiseeris kogu tervik,» kiitis ta ning lisas, et heameel oli värvikate ansamblite üle.

24. märtsil peetud võistlusel astus kolmes vanuseastmes üles 33 duetti, kelle olid võistlema toonud 15 juhendajat.

Viljandlastest läks kõige paremini VII—IX klassi vanuseastmes üles astunud muusikakooli õpilastel Stefan Airapetjanil ja Kristjan Luigel, kes saavutasid esimese koha. Nende juhendaja on Ele Millistfer.

IV—VI klassi arvestuses pälvis teise koha Viljandi muusikakooli duett Deivi Tobreluts ja Gerliin Ainsalu. Ka neid juhendab Ele Millistfer.

Võistluse grand prix’ võitsid Karoliine Pärlin ja Pauline Vähi laulustuudiost Fa-Diees. Nende juhendaja Ingrid Otti pälvis ühtlasi parima juhendaja tiitli.

Välja anti seitse eripreemiat, millest kaks tulid Viljandimaale. Mõisaküla kooli lauljad Anna-Maria Pervušina ja Gerel Ilumäe said eripreemia laulu sisu hea tunnetamise eest. Neid juhendab Anne Gomaa. Viljandi muusikakooli õpilane Deivi Tobreluts pälvis lavasarmi preemia.

Duette hindas žürii, kuhu kuulusid džässlaulja ning muusika- ja teatriakadeemia vokaalpedagoog Kadri Voorand, Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli pop-džässiosakonna vokaalpedagoog Eve Pärnsalu ning Eesti Televisiooni saate «Kaks takti ette» 2007. aasta võitja Margus Vaher.

Tonio Tamra avaldas lootust, et ürituse peamisel mootoril, Viljandi muusikakooli lauluõpetajal Hedi-Kai Pail jätkub jõudu ja südikust duettide võistlust ka edaspidi organiseerida. Seekord õnnestus peakorraldajal üritus lõpule viia kaks päeva enne seda, kui ta tõi haiglas ilmale pisipoja Georg Feliksi.

«See on tegelikult ainus üleriigiline võistlus, mida Viljandi muusikakool korraldab,» tõdes direktor. «Aeg-ajalt organiseerime muusikakoolide regionaalseid konkursse klassikaliste pillide osas. Osaleme muidugi ka «Koolijazzil», kuid seda korraldame koos Viljandi kultuurimajaga ja «Koolijazzi» toimkonnaga.»

Artikkel ilmus 4. aprilli «Sakalas»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles