Kaheksa tugevamat on välja sõelutud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa korvpalli meistrivõistlustel seisavad ees otsustavad lahingud. Pilt on tehtud põhiturniiri võitnud AP Metsa (valgetes särkides) ja Anttila vahel peetud põhiturniiri esimesel mängul.
Viljandimaa korvpalli meistrivõistlustel seisavad ees otsustavad lahingud. Pilt on tehtud põhiturniiri võitnud AP Metsa (valgetes särkides) ja Anttila vahel peetud põhiturniiri esimesel mängul. Foto: Madis Luik

Laupäeval lõppes Viljandimaa korvpalli meistrivõistluste põhiturniir ja kaheksal edukamal seisavad nüüd ees otsustavad mängud.

Novembris alanud meistrivõistlustel on 15 meeskonna seast pinnale jäänud neli paari, kes asuvad jagama poolfinaalikohti. Turniiri korraldajate sõnul on finalistid kavas selgitada kahe nädala pärast, 14. ja 15. aprillil.

«Praegu käib osalejatega kooskõlastamine, aga selline plaan meil on,» lausus Igor Tavaste. Medalikohtumised võiks tema sõnul aset leida 21. aprillil.

Möödunud laupäeval pidasid kaks viimast põhiturniiri kohtumist meeskonnad AP Mets ja Spordikool ning Anttila ja Abja/Nuia.

Kui esimese mängu tulemusel turniiritabelis enam suurt väärtust polnud, siis Anttila ja Abja/Nuia vastasseis reastas nad kolmandale ja neljandale positsioonile. Anttila 72:65 võit andis mullusele finalistile põhiturniiril kõrgema paigutuse. Endale juba varem liidripositsiooni taganud tiitlikaitsja AP Mets alistas 78:77 teisena lõpetanud Spordikooli.

Põhiturniiri avaringis mängisid kõik meeskonnad korra omavahel läbi, teisel etapil jagunesid nad tulemuste põhjal kahte rühma, kus veel korra teineteiselt mõõtu võtsid. Kui seitsme tugevama sekka pääsenud meeskonnad olid sellega kindlustanud endale koha play-off’is, siis teisest grupist pääses kaheksa parema hulka vaid võitja.

Seal suurima punktisumma kogunud Mõisakülal seisab nüüd ees vastasseis AP Metsaga.

Meeskondadele, kes veerandfinaalidesse ei kvalifitseerunud, on tänavused maakonna meistrivõistlused läbi ning kohad üheksandast viieteistkümnendani jagunesid vastavalt põhiturniiri tulemusele järgmiselt: 9. Kord Nädalas / Eesti Energia spordiklubi, 10. Hansa Ilutulestikud, 11. Paistu, 12. Kärstna, 13. Pärsti, 14. Aken ja Uks ning 15. Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia.

Eelseisvates veerandfinaalides selgub edasipääseja ühe kohtumise põhjal. «Üks, otsustav mäng on ka poolfinaalis ja finaalis,» teatas Igor Tavaste, kes avaldas lootust, et täpne ajakava saab selgeks ehk osalejatega kooskõlastatud selle nädala jooksul.

Veerandfinalistid
2012. aasta maakonna korvpalli meistrivõistluste veerandfinaalides kohtuvad:
• AP Mets ja Mõisaküla
• Abja/Nuia ja Männimäe Külalistemaja
• Anttila ja Tarvastu / Viiratsi Lihatööstus
• Spordikool ja Suure-Jaani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles