Politsei peatas lasuga noore roolijoodiku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tegi täna hommikul Tartumaal Võnnu vallas põgeneva tagaotsitava peatamiseks teenistusrelvast kaks hoiatuslasku.
Politsei tegi täna hommikul Tartumaal Võnnu vallas põgeneva tagaotsitava peatamiseks teenistusrelvast kaks hoiatuslasku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval kell 21.04 teatas tähelepanelik inimene politseile, et Olustvere alevikus tiirutab ringi tumesinine Volkswagen Vento, mille alaealine juht on arvatavasti joobes.


Teadet saadeti kontrollima liikluspolitsei patrullauto. Kell 22.04 märkas patrull sama autot Suure-Jaani vallas Olustvere—Suure-Jaani teel Kõidama külas sõitmas Olustvere poole. Sõidukijuht eiras peatumismärguannet ning eest ära sõitva ohtliku sõiduki peatamiseks sooritas liikluspolitseinik kell 22.09 teenistusrelvast ühe lasu sõiduki parempoolsesse tagumisse rehvi. Lask oli täpne ning auto peatus.

Sõidukit juhtis 16-aastane alkoholijoobes nooruk, kellel polnud juhtimisõigust ja kes oli autos üksinda. Vahejuhtumis keegi vigastada ei saanud.

Viljandi politseijaoskonna patrullteenistuse vanempolitseileitnant Riho Rei sõnul oli tegu mitmekordse ohuga. «Alkoholijoobes kogenematu juht, kes otsustas, et ei tee politsei antud peatumismärguandest väljagi, ja püüdis politsei eest põgeneda,» rääkis Rei. «Politseipatrull võttis olukorda analüüsides vastu ainuõige otsuse – selline juht kujutab teistele liiklejate kõrgendatud ohtu ning tuleb liiklusest viivitamatult kõrvaldada. Lask teenistusrelvast oli tehtud väga professionaalselt.»

Riho Rei lisas, et kindlasti tuleb rõhutada politsei ja kohaliku kogukonna head koostööd. «Viljandimaal on saanud heaks tavaks, et inimesed teatavad politseile joobekahtlusega juhtidest. Nii oli ka selle juhtumi puhul. Lisaks politseipatrulli kiire reageerimine ja otsusekindel tegutsemine — kokkuvõttes õnnestus ära hoida võimalik raskete tagajärgedega õnnetus.»

Juhtumi üksikasjade väljaselgitamiseks alustati väärteomenetlust. Kui asi jõuab kohtusse, võib noorukit karistuseks oodata kuni 30 päeva aresti või kuni 800-eurone trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles