Naine, kes aitas luua Viljandisse kultuurikõrgkooli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Sarnet on oma elu jooksul olnud toeks nii enda lapsele, kasutütardele kui ka õpilastele. Tema klaverit ehivad fotod lapselastest, kes kingivad vanaemale iga jõulupüha ajal uued ülesvõtted.
Mai Sarnet on oma elu jooksul olnud toeks nii enda lapsele, kasutütardele kui ka õpilastele. Tema klaverit ehivad fotod lapselastest, kes kingivad vanaemale iga jõulupüha ajal uued ülesvõtted. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval 70-aastaseks saanud Mai Sarnet on kange naine. Ta on üles kasvatanud kolm tüdrukut, lükanud veerema Viljandisse kõrgkooli rajamise mõtte ja seljatanud raske vähihaiguse.

Mai Sarnet on Viljandi kultuurikoolis, -kolledžis ja -akadeemias töötanud üle 43 aasta ning pannud sellesse oma hingejõu. Tema käe all on haridust saanud suur osa Eesti maakondade kultuuritöötajaid. Ületamata on naisel jäänud ainult üks raskus: õpetajaid iga riigikorra ajal saatnud rahamure.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles