Politsei hoiatab petturite eest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustatriivne.
Politsei. Foto on illustatriivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal on politsei saanud Kesk- ja Lõuna-Eestist mitu teadet petturitest kaupmeeste kohta, kes pakuvad odava hinnaga ehteid ja mootorsaage.


Kolmapäeval teatati, et Vastseliina vallas üritavad mitu meest mööduvaid sõidukeid kinni pidada ja pakuvad peatunutele raha või kütuse vastu «kuldehteid». Praeguseks on politseile teada juba mitu juhtumit, kus keegi on Lõuna-Eestis andnud petturitest kauplejatele kuni 20 eurot ehte eest, mis ei ole tegelikult kullast.

Lisaks teatati politseile, et Põlva linnas, Türi ja Koeru vallas pakutakse inimestele müüa võltsitud mootorsaage. Need on viletsa kvaliteediga ja lagunevad kiiresti ning on asjatundjate sõnul ka kasutajaile ohtlikud.

Kaubitsejad liiguvad Eestis ringi erisuguste sõidukitega, mis kannavad üldjuhul Läti või Leedu registreerimisnumbrit.

Politsei soovitab odavatest hindadest hoolimata kirjeldatud kaupmehi mitte usaldada ja neilt mitte midagi osta, sest tegu on pettusega. Hinnalisi esemeid on kindlam soetada ametlikest müügikohtadest, sest kahtlaste tänavakauplejate puhul ei tea kunagi müügiks pakutava eseme tausta ja päritolu.

Kui kellelegi niisugune pakkumine tehakse, tuleks sellest kiiresti teatada politsei lühinumbril 110, võimaluse korral panna paberile auto registreerimisnumber ja kahtlaste isikute kirjeldused.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles